Ellen Pompeo deelt levensles nadat ze streed voor gelijk salaris: ‘Verwacht niet dat iedereen voor je opkomt’

In 2018 streed de Grey's Anatomy-actrice voor een gelijk salaris, maar niet iedereen steunde haar daarin.

Erachter komen dat jouw collega – die precies dezelfde functie bekleedt – meer verdient dan jij is nooit leuk. Ellen Pompeo was op z’n zachtst gezegd not amused toen ze hoorde dat haar tegenspeler Patrick Dempsey meer verdiende dan zij in Grey’s Anatomy. Ze streed toen voor meer salaris, maar dat was niet altijd makkelijk, zo blikt ze nu terug.

Meer betaald voor Grey’s Anatomy

Misschien kun je je het interview nog herinneren dat Ellen Pompeo in 2018 aan The Hollywood Reporter gaf. Het artikel ging viraal. Ellen vertelde toen onder andere dat co-ster Patrick voorheen meer verdiende dan zij. “Op een bepaald punt vroeg ik om $5.000 meer dan hij, uit principe, omdat de show Grey’s Anatomy is en ik speel Meredith Grey. Ze wilden me dat niet geven”, deed de actrice toen uit de doeken. “Ze konden hem (Patrick, red.) altijd tegen me gebruiken – ‘We hebben jou niet nodig, we hebben Patrick’. Dit kreeg Ellen jarenlang te horen. Toen Patrick de show dan ook verliet, zag Ellen haar kans schoon en kreeg ze eindelijk een salarisverhoging.

Strijd

Inmiddels is het voorval al vier jaar geleden en is Ellen een van de bestbetaalde tv-actrices geworden. Een prachtige prestatie, maar in gesprek met Drew Barrymore tijdens The Drew Barrymore Show deelt Ellen dat niet iedereen reageerde zoals ze had gehoopt.

“Heel veel mensen die zich niet in mijn inner circle bevonden, namen contact op en zeiden: ‘Dit is fantastisch’. Dit waren iconen”, zei Ellen hierover. “Maar de mensen in mijn directe omgeving waren die dag op de set zo stil als een muis. Je had een speld kunnen horen vallen.”

Les

Het is natuurlijk altijd frustrerend als je merkt dat de mensen om je heen je niet de steun geven waar je op hoopt, al heeft Ellen hier ook een les uitgehaald. “Wanneer je leven verandert, wanneer je moedig en zonder angst voor jezelf opkomt, verwacht dan niet dat iedereen voor je opkomt en je aanmoedigt, want dat doen ze niet. Ik vond dat heel interessant, en het is een levensles die ik nooit zal vergeten.”

Bron: Stylist, The Drew Barrymore Show | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws