Deze gewoontes tijdens de feestdagen kunnen voor oneffenheden zorgen

Je huid wordt niet zo blij van de volgende zaken.

De lekkernijen die tijdens de feestdagen worden geserveerd zijn niet altijd even goed voor de lijn, but who cares? Zéker tijdens de feestdagen moet het kunnen. Al is het wel zo dat bepaalde gewoontes tijdens deze dagen een aanslag op je huid kunnen zijn. De volgende drie dingen kunnen voor oneffenheden zorgen.

Drankjes

Een heerlijke mimosa bij het kerstontbijt en nog een aantal glazen wijn bij het diner. Tijdens de feestdagen drinken we vaak wat meer alcohol dan normaal. Wel is het verstandig om een aantal soorten drank te vermijden. Cocktails bijvoorbeeld, deze bevatten veel suiker. Door de suiker kan je huid gaan ontsteken. Rode wijn doet helaas ook niet veel goeds voor onze huid, het zorgt voor roodheid en vlekken. Ga voor transparante dranken, hier zitten de minste toevoegingen in en deze verlaten het lichaam sneller.

Wil je toch gaan voor dat lekkere rode wijntje? Drink dan genoeg water tussendoor en tijdens de dagen vóór kerst. Ook kun je het best een dagcrème met hyaluronzuur gebruiken. Deze stof trekt vocht aan en zorgt er dus voor dat jouw huid gehydrateerd blijft.

Kerststress

Kerst brengt onnodig veel stress met zich mee. Van het online cadeau-shoppen tot aan de voorbereidingen van het kerstdiner. Wanneer je lichaam veel stress ervaart, maken je bijnieren meer van het hormoon cortisol aan. Dit hormoon beschadigt het collageen in je huid, waardoor het verouderingsproces versnelt en het herstelproces vertraagt. Om dit te voorkomen moet je wederom genoeg water drinken. Neem na alle hectiek even een hydraterend maskertje zodat je huid kan herstellen.

Slapen met make-up op

Na een lange avond duik je het liefst meteen je bed in en schiet het schoonmaken van je gezicht er wel eens bij in. Zó verleidelijk, maar zó slecht. Het is de grootste boosdoener voor je huid. Hierdoor kan je bacteriële infecties krijgen, wat leidt tot verstopte poriën en puistjes. Hiernaast droogt je huid uit, veroorzaakt het roodheid én zorgt het voor lijntjes en rimpels. Leg dus alvast een pak make-up doekjes op je nachtkastje, want dit is een no go.

Bron: Marie Claire (archief) | Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws