Met deze stappen bereid jij jouw huid voor op de feestdagen

Een kwestie van goed kijken waar je huid behoefte aan heeft.

Cheerful Plus Size Woman Applying Face Cream on her Face in the Morning

Fris en fruitig de feestdagen doorkomen? Da's een kwestie van op tijd beginnen en goed kijken waar je huid behoefte aan heeft. Met deze beautyproducten gaat jou dat lukken!

Gezonde blos

Een natuurlijke, roze blos begint bij een goede doorbloeding. Een jaderoller kan daarbij helpen. “De techniek is ontstaan ​​in China, waar het bekend stond om zijn genezende en zuiverende werking”, zo legt Sabina Wizemann, senior chemicus bij Institute Beauty Lab uit. Het zou goed zijn voor onder andere het modelleren, versterken én verstevigen van de huid.

De juiste vitamines

Het cliché beauty starts from within is cliché om een reden: het is waar. Zo kun je je huid ook vanbinnen gezond eten. Enkele voedingsmiddelen die hieraan kunnen bijdragen zijn gember, chiazaad, tomaten en matcha. De twee laatstgenoemden zijn rijk aan antioxidanten die de tekenen van huidveroudering kunnen tegengaan.

Wallen, no more

Donkere kringen onder onze ogen dragen niet echt bij aan een partylook. De make-upartist van zangeres Rihanna deelde onlangs op Instagram een trucje waarmee je ze makkelijk kunt wegwerken. Hier heb je twee concealers voor nodig: een met een warme ondertoon en een die past bij je eigen huidskleur. Vervolgens breng je de warmste tint aan op de plekken die je weggewerkt wil hebben en onthoud: brengt dit goed aan met een beautyblender voor een optimaal resultaat.

Toner

Een toner kan nét het verschil maken in je verzorgingsroutine. Aanbrengen met een wattenschijfje, vóór je andere skincare-producten. De Lotion Tonique aux Fleur van Sisley bijvoorbeeld, deze toner bereidt de huid voor op je dagelijkse skincare-routine.

Bron: Marie Claire (archief) | Beeld: iStock