Bye pluis: zo zorg je ervoor dat je sjaal niet gaat pluizen

Dit wil je proberen!

Met koude en gure temperaturen vraagt onze outfit maar om één ding: een warme sjaal – oké, en een jas, muts en handschoenen. Maar een sjaal steelt vaak toch de show. En met deze tips heb je geen last van die vervelende pluisjes!

1. Volg het wasvoorschrift

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Geen overbodige luxe dus om het wasvoorschrift van je sjaal op te volgen. Ben jij het type dat alles - rood, wit, spijkerstof, satijn - bij elkaar in de wasmachine gooit en op 40 graden wast? Dan kun je die gewoonte beter proberen af te leren. Zoals bij alle andere kledingstukken is het ook voor je sjaal niet goed om deze te wassen met fashionable items van een heel andere stof uit je kast. Was je sjaal dus het liefst met items die een soortgelijke kleur en stof hebben. Wil je helemaal op safe spelen? Was je sjaal dan met de hand. Iets meer werk, maar dan heb je ook wat!

2. Doe de sjaal in een waszak

Soms moeten we nu eenmaal een wat grotere was draaien en dan hebben we geen zin om voor elk kledingstuk opnieuw de wasmachine aan te moeten zetten. Maar als je je pretty scarf toch ook pretty wil houden is daarvoor een heel simpele oplossing, namelijk een speciale waszak. Door je sjaal hierin te wassen blijft-ie supernetjes. Chill!

3. Stop je sjaal in de vriezer

Ehm, what? Ja, het klinkt misschien gek, maar je voorkomt pluisjes op je sjaal door deze een nachtje in de vriezer te leggen. Door de kou blijft je sjaal zacht én wordt je haar minder statisch wanneer je deze om hebt. Een win-win!

Bron: Girlscene, Grazia | Beeld: Brunopress