De turtleneck is de ondergewaardeerde winter wardrobe hero

Ontzettend veelzijdig, en lekker warm.

Ons stijlgevoel willen we in de winter niet laten varen, simpelweg omdat het koud is. Daarom gaan we op zoek naar slimme oplossingen. Van wollen blazers tot dikke truien. Maar een item dat nog vaak over het hoofd gezien wordt, maar wel die much-needed extra layer biedt, is de turtleneck. Wij delen waarom je die toch in je garderobe wilt opnemen.

De turtleneck

De hoge neklijn is precies wat we nodig hebben om ons warm te houden tijdens de koudere maanden van het jaar. Bovendien is de turtleneck ook nog stylish en praktisch. Toch zien we het item nog weleens over het hoofd. Misschien omdat we het associëren met een kriebelend gevoel rond de nek. Al is dat al jaren verleden tijd, mits je uiteraard investeert in een turtleneck-trui die van een hoogwaardig materiaal is gemaakt.

De turtleneck-tops en -truien komen vaak in een nauwsluitende variant (of als bodysuit). Hierdoor kun je ze goed combineren met andere kleding, zonder dat je look te chunky wordt. De turtleneck is hierdoor in staat om je andere items geschikt te maken voor winter dressing. Maar ook lossere varianten maken furore. Vaak in de vorm van een volumineuze trui waarin je heerlijk kunt wegkruipen. Dit vollere kledingstuk behoeft geen verdere styling, maar als je het nog ergens onder wilt dragen, past-ie leuk onder een bodywarmer.

Benieuwd naar manieren waarop je een turtleneck-trui kunt dragen? Wij delen wat inspiratie!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MARILYN (@nlmarilyn)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

De zwarte turtleneck

Een turtleneck-kledingstuk kun je tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog bemachtigen. Toch is het de zwarte variant die goed scoort. Dit item is tijdloos en kun je bovendien het makkelijkst stylen met je andere items. Dus als je dan maar eentje in je garderobe wilt opnemen, kies dan voor een zwarte.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram