Waarom je moet niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Je bent niet de enige.

Wanneer je je wenkbrauwen mooier wilt vormgeven, kun je de pincet niet links laten liggen. Maar moet jij vervolgens met regelmaat niezen wanneer je wenkbrauwhaartjes verwijdert? Dit is hoe dat komt!

Nare zenuw

The Cut vroeg het de universiteit van Columbia en het blijkt: je bent echt niet de enige epileer niezer. Het blijkt dat we een bepaalde zenuw hebben, genaamd: ‘Trigeminal nerve’. De zenuw verbindt het gezicht met het brein en veroorzaakt een sensatie tussen de twee. Deze zenuw bevat drie zogenoemde ’takken’ en de meest relevante is de oogheelkunde tak. De zenuwtak verbindt het hoornvlies, de iris, het voorhoofd, delen van de sinus en slijmvliezen in de neus en de huid van de oogleden, wenkbrauwen en neus.

Oplossing

Wat betekent dat je tijdens het epileren van je wenkbrauwen die zenuw activeert. Gelukkig is er ook een oplossing, druk na het trekken aan het haartje op dat stukje huid. Dit zou het signaal blokkeren waardoor je niet meer hoeft te niezen. Wij weten in ieder geval wat we morgenochtend voor de spiegel gaan uitproberen!

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws