Kijktip: mini documentaire van Look Good Feel Better

In de documentaire volgen we Lana, een vrouw met kanker waarbij de cursus van Look Good Feel Better een positief impact heeft gehad.

Wist je dat ruim 124.000 mensen per jaar de diagnose kanker krijgen? Dit zijn 14 mensen per uur. Kanker is een ingrijpende ziekte, met zowel lichamelijke als emotionele veranderingen. Stichting Look Good Feel Better helpt mensen met kanker door middel van beautyworkshops, waardoor ze zich weer een stuk zelfverzekerder voelen. In hun mini documentaire zie je wat voor positieve impact dit maakt in het leven van iemand met deze heftige ziekte.

Look Good Feel Better

Stichting Look Good Feel Better zet zich al 21 jaar in om mensen met kanker een positief gevoel te geven. Dit doen ze met teams van beautyprofessionals (van onder andere van ICI PARIS XL) die workshops in ziekenhuizen door het hele land (en online) geven. Even geen ziekenhuisbed of bezig zijn met de ziekte, maar wat me-time waardoor mensen zich een stuk zelfverzekerder voelen.

Look good feel good
Een workshop van Look Good Feel Good.

‘Eigen gezicht’

Danielle van der Helm, trainer en make-upartist bij ICI PARIS XL, legt uit waarom de workshops zo belangrijk zijn: “Innerlijk en uiterlijk staan met elkaar in verbinding. Zie je er mooi uit dan voel je je zelfverzekerd en straal je dit uit. Wanneer je uiterlijk verandert doordat de ziekte kanker je overkomt kan je naast het ziek zijn je ook nog eens onzeker voelen.” Tijdens de workshops worden de vrouwen in de watten gelegd, maar leren ze ook hoe ze zichzelf kunnen verwennen. “Door middel van make-up en een aantal simpele trucjes die ik deze vrouwen mag geven, geef ik ze hun ‘eigen gezicht’ weer terug, waardoor het zelfvertrouwen terugkomt.” Look Good Feel Better is wereldwijd in 27 landen actief en heeft sinds het ontstaan 2 miljoen mensen met kanker bereikt, waarvan 34.000 mensen in Nederland.

Mini documentaire

De stichting ontvangt geen subsidie van de overheid en is volledig afhankelijk van steun van bedrijven, vrijwilligers en particulieren. Om de diensten aan te kunnen blijven bieden, zijn er verschillende fondswervende activiteiten nodig. Daarom is er een documentaire gemaakt om de impact van kanker en de workshops van Look Good Feel Better te laten zien.

Ter ere van Wereld Kanker Dag op 4 februari heeft de stichting een mini documentaire gemaakt waarbij we het persoonlijke verhaal van Lana volgen. Lana heeft kanker en in de documentaire zien we de impact die de ziekte op haar leven heeft gehad. We volgen haar in haar persoonlijke omgeving zoals bij haar thuis, maar ook op de school van haar kinderen, tijdens een ziekenhuisbezoek én tijdens een voor haar zo belangrijke workshop van Look Good Feel Better.

De documentaire is van 28 januari tot 3 februari te zien bij Socutera.

Bron en beeld: Look Good Feel Better

Laatste nieuws