Bye zweet: in deze kleding zweet je het minst

Honestly, we've all been there!

Het is misschien niet altijd even fijn, maar het is een gegeven dat iedereen zweet. Wil je dit alleen vermijden, omdat je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie hebt of een romantische date? We’ve got you covered! Met deze kleding weet je zeker dat je naar bloemetjes blijft ruiken!

Zweten

Op warme dagen is het belangrijk dat je stoffen draagt waar lucht door komt. Dus in plaats van polyester en viscose kies je bijvoorbeeld voor katoen, linnen of zelfs een lichte wolsoort. Alles beter dan synthetische stoffen die je met de hitte niet bepaald frisser laten lijken. En tip van ons: met verschillende laagjes kun je het alsnog warm hebben zonder dat je daarin gaat zweten. Layers is key!

Kleur en prints

Wanneer je vooral binnen zit, is het ook verstandig om te gaan voor lichte kleuren in plaats van donkere kleuren. Gelukkig is een lichte monochrome outfit helemaal hot and happening, dus je ziet er alsnog stijlvol uit! Hoe onlogisch het ook klinkt, wanneer je gedurende de dag vooral in de buitenlucht werkt, kun je weer beter voor donkere kleuren gaan. Dit komt doordat zwarte kleding lichaamswarmte absorbeert, en hierdoor koelt je lichaam sneller af.

Het is dus echt niet zo moeilijk als dat het in eerste instantie lijkt. En heb je nou toch last van zweetplekken – honestlywe’ve all been there – dan is het handig om een item met een leuke print aan te trekken. Hierdoor valt het stukken minder op als het toch een beetje nattig onder je oksels wordt.

Bron: Grazia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws