Zo draag je een blazer in de lente

Blazer for spring? Groundbreaking!

De blazer is inmiddels een ware staple piece geworden. Door haar eenvoud en elegantie is het de finishing touch geworden van elke outfit. Benieuwd hoe je hem in de lente draagt? Scroll dan snel naar beneden voor wat fijne inspiratie!

Blazer of glory

Het is februari en dat betekent dat de lente in het verschiet is. We moeten nog even door de koude temperaturen en wind kijken, maar dat warme zonnetje komt er binnenkort toch echt aan. Daarom bereiden we ons vast voor op de tijd van bloeiende bloemetjes, pastelkleuren en kleurrijke outfits – en de blazer mag dit jaar zeker niet ontbreken!

Waar we vroeger de blazer alleen afstofte voor een sollicitatiegesprek, is het inmiddels een integraal onderdeel geworden van onze garderobe. Ze is de pièce de resistance van alle outfits, en geeft aan al onze kledingstukken een extra glans. Van spijkerbroeken tot suits en zelfs jurken met bloemenprint: een blazer maakt de outfit helemaal af.

Ready for spring 2023

Met de winter op zijn beloop is het ook weer tijd om onze kledingkast vol warme truien en lange broeken in te ruilen voor vrolijke kleurtjes, prints waar we blij van worden en één (of meerdere) blazers.

Benieuwd hoe je de blazer komend seizoen gaat dragen? Op social media kwamen we de volgende polished looks tegen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @femmeblk

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marissa Cox (@ruerodier)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Oversized fit

Er zijn verschillende soorten blazers te koop, die variëren van een oversized fit tot een nauw aangesloten pasvorm. So let's talk silhouettes! Waar je in de koude maanden eerder voor een oversized blazer kiest om boven een trui te dragen, kan het in het voorjaar wat strakker. Bij een lange jurk kan een grote blazer tof staan, maar bij een casual look zoals bij een plain t-shirt en jeans is het mooier als het rondom je heupen iets meer aansluit.

Tip: koop een blazer met een oversized fit maar wel in je juiste maat, zodat de algehele esthetic van de blazer behouden blijft. Zo weet je zeker dat je hem ook zonder trui het hele jaar door kunt blijven dragen!

Bron: Who What Wear | Beeld: Brunopress