De Beauty Habits van Elle Fanning

"Mijn huid is heel bleek en gevoelig voor eczeem, dus natuurlijke cosmetica hebben mijn voorkeur."

Ze is dol op sproetjes, lang badderen en boksen, maar wat doet Elle Fanning verder nog om er zo sprankelend uit te zien? Met Marie Claire deelt de actrice haar beauty habits.

Hoe laat word je wakker?

“Rond 5 uur in periodes dat ik aan het filmen ben, en anders rond 9 uur.”

Ga je de deur uit zonder make-up?

“Dat gebeurt weleens, maar ik ga liever de deur uit met wat mascara, blush en lippenbalsem. En ik teken wat extra sproetjes en doe wat highlighter op voor een gezonde en glowy look. Make-up dragen is iets wat ik doe voor mezelf, en ik geniet van dat momentje rust ’s ochtends voor de spiegel.”

Wat zijn je green beauty habits?

“Ik doe mijn best waar mogelijk, ook als ik eigenlijk heel graag ’s avonds lekker in bad wil. Mijn huid is heel bleek en gevoelig voor eczeem, dus natuurlijke cosmetica hebben mijn voorkeur. Op filmsets gaan plastic drinkflesjes steeds vaker in de ban. En ik draag vooral vintage kleding.”

Doe je aan sport?

“Mijn hele familie is dol op sport, sommigen waren zelfs professional. Mijn moeder in tennis, mijn vader in baseball, mijn opa voetbalde in de National Football League. Op school deed ik aan volleybal en klassieke dans en daarna ging ik boksen. Sinds ik in Londen woon, heb ik virtueel contact met mijn trainer. We doen verschillende oefeningen, inclusief cardio.”

Hoe ontspan je?

“Door in bad te gaan met lavendel- of tea tree oil, en met havermout – dat helpt mijn huid te kalmeren. Muziek luisteren en koken werken ook ontspannend. Tijdens de pandemie heb ik ontdekt hoe leuk ik koken vind. Groentes snijden vind ik meer relaxend dan mediteren.”

Wat zegt je haar over jou?

“Ik heb veel verschillende haarkleuren getest – van rood tot bruin en zelfs knalroze. Met blond haar voel ik me het meest mezelf. Mijn haar is lang en ik wil het ’t liefst nóg langer hebben.”

Vind je je leeftijd leuk?

“Afgelopen april werd ik 24 jaar, een leeftijd die goed klinkt. Ik heb het gevoel dat de komende tijd leuke dingen gaan gebeuren. Een deel van mij voelt zich nog 15, een ander deel voelt zich 50, omdat ik al acteer sinds ik 2 jaar oud was. Alsof ik een oude ziel heb, omdat ik zo jong ben begonnen met werken.”

Meer lezen over Elle Fannings Beauty Habits? Je leest het in het in het Januari/Februari-nummer. Nog zes dagen in de winkel! 

Tekst: Nolwenn Du Laz | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws