Dit wordt de populairste haarkleur in het voorjaar

Het is low maintenance en een tint die veel mensen prachtig staat.

De transitie van winter naar lente zien velen als het perfecte excuus om hun haar te kleuren. De lente kondigt vaak de terugkeer van kleur in onze garderobes aan, maar wat haartinten betreft staat dit jaar een subtiele tint centraal. Let us introduce you to candlelit brunette. 

De trend

Als we de haartrendreports mogen geloven (en dat doen we) keert de subtiele, warme sun-kissed balayage terug. Het maakt namelijk onderdeel uit van de candlelit brunette-trend. En dat is eigenlijk precies zoals het klinkt. Prachtig bruin haar (bruintint naar keuze) met een warme donkerblonde of lichtbruine balayage, waardoor golvend haar eruit ziet als de glow van een kaars.

Booming

Hoewel het voorjaar nog moet aanbreken, is er al enorm veel animo naar deze trend. Want warme tonen in je haar laten zetten in de vorm van een balayage is niet alleen low maintenance, maar ook nog eens prachtig. Op TikTok heeft de trend al meer dan 7,5 miljoen views. En we weten inmiddels allemaal dat een groot deel van de nieuwe trends op TikTok worden geboren.

Haarsaloneigenaar Grace Robins merkt ook op dat candlelit brunette erg populair is. En ook zij denkt dat dit komt door de minimale upkeep. “Door de warme, gesmolten tonen werkt het voor zowel de zomer als de winter, waardoor je geen dramatische veranderingen hoeft door te voeren om het er goed uit te laten zien”, legt ze uit aan Stylist UK.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GRACE LILIE HAIR (@graceliliehair)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GRACE LILIE HAIR (@graceliliehair)

Veelzijdig

Warme kleuren in je haar opnemen werkt vaak het beste voor personen die lichtbruin tot zwart haar hebben, maar volgens Robinson kunnen ook blondines warme highlights of een warme balayage in hun haar laten zetten. Wel is het volgens haar belangrijk om je haarstylist om advies te vragen. Diegene kan op basis van je huidskleur bepalen welke tonen het beste bij jou passen.

Wat je dan precies moet vragen aan je kapper? Volgens Robinson werkt dit het beste: ‘een lage balayage met warme tinten door de middenlengte en de punten van het haar’. Dit zorgt ervoor dat je geen harde strepen in je lokken zult spotten en dat het natuurlijk wordt verweven met de rest van je haar.

Bron: Stylist UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws