Zo achterhaal je hoeveel tijd je aan Netflix hebt gespendeerd

Gevalletje: wil je (niet) weten.

Je hebt het je vast weleens afgevraagd: hoeveel minuten, uren, dagen of zelfs maanden zou jij precies hebben 'verspild' aan het kijken van films en series op Netflix. Well, er is een manier om dat te achterhalen.

Time wasted

Het is heerlijk om een middagje op de bank te hangen met Netflix, maar we weten zelf ook wel dat we die tijd ook hadden kunnen spenderen aan iets productievers. Maar hey, een mens heeft z'n dagelijkse doses films en series nodig. Wil je graag weten hoeveel minuten jij hebt genetflixt sinds je een account hebt op het streamingplatform? Via de zogenoemde Netflix Calculator kun je het berekenen.

Op de website van de Netflix Calculator kun je je kijkactiviteit uploaden en vervolgens rekent deze tool uit hoeveel minuten je hebt gespendeerd met het kijken van films, series en documentaires. Tijd die je verspilde door te kibbelen met je partner over wat jullie dan in hemelsnaam gaan kijken is hierin niet meegenomen.

Kijkactiviteit opvragen

Om gebruik te maken van de calculator moet je je kijkactiviteit downloaden. Geen idee hoe je dit precies doet? Wij gidsen je erdoor.

  1. Ga in je browser naar Netflix.com;
  2. Selecteer 'Account' door rechtsboven op het dropdown-menu te klikken;
  3. Scroll naar beneden naar 'Profiel en ouderlijk toezicht'. Klik daar op het dropdown-menu van het account waarvan je de kijkdata wilt achterhalen. Hier zie je 'Kijkactiviteit' staan. Klik op 'Weergave';
  4. Scroll naar beneden en klik hier op 'Alles downloaden'. That's it!

Het bestand van je kijkactiviteit vind je vervolgens in je downloads. Upload dit bestand vervolgens in de Netflix Calculator, en kijk en huiver. De tool laat je zien hoeveel minuten je dit jaar besteedde aan Netflix, hoeveel minuten je de afgelopen 30 dagen gemiddeld op Netflix spendeerde én hoeveel uur je sinds het creëren van je account aan de steaming service besteedde.

Of we blij worden van ons streaminggedrag? Not so much. Of we het minder gaan doen? Kleine kans.

Beeld: Gilmore Girls