In deze vier kleuren ziet vrijwel iedereen er goed uit

Tijd voor wat kleur in je garderobe!

Meer kleur in je garderobe verwerken kan overweldigend zijn als je signature style vooral uit neutrale tonen bestaat. Zwart, bruin, beige, wit en grijs zijn natuurlijk mooie kleuren, maar ze zijn wel erg veilig. Breng wat jeu aan je garderobe aan door meer gekleurde items te dragen. Wij tippen de juiste kleuren.

De beste kleuren

Er zijn van die kleuren die niet veel mensen leuk staan (we noemen als voorbeeld geel), maar er blijken ook kleuren te zijn die altijd een succesformule zijn. Een tijd geleden deelde Leatrice Eiseman, de directeur van het Pantone Color Institute, dat er een aantal kleuren is dat iedereen goed staat. "Bepaalde kleuren staan flatterend bij elke huid- en haarkleur omdat ze beschikken over een goede balans tussen warm en cool", vertelde ze daarover aan Real Simple. Hierbij doelde ze op de kleuren blush, eggplant, rood en teal.

Blush

Zuurstokroze kan niet iedereen hebben, maar voor zachtroze geldt het tegenovergestelde. Deze lichte tint vormt een match met alle huid- en alle haarkleuren.

Eggplant

Veel mensen zullen zich niet snel wagen aan een opvallende paarse kleur, maar het is goed om te weten dat een zachtere paarse tint de meeste mensen fantastisch staat.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Chloe (@chloeincurve_)

Rood

Lijkt het je supertof om een keer een knalkleur te dragen? Dan is rood een succes.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Teal

Als je meer kleur wilt dragen, maar het niet te rigoureus wilt aanpakken is teal de kleur voor jou. Een prachtige tint die niet te opvallend is.

De style notes

Nu roepen we wel dat bovenstaande kleuren voor alle personen werken, maar natuurlijk behoeft het wel een beetje nuance. Ja, het staat de meeste mensen prachtig, maar soms is het wel belangrijk om het wat aan te passen op jezelf. Ben jij bijvoorbeeld een red head of heeft je huid een warme ondertoon? Dan kun je het beste kiezen voor de warmere tinten van bovenstaande kleuren. Denk aan een warme kleur rood.

Heeft je huid een koele ondertoon? Of heb je zilver of grijs haar? Dan kun je beter de koelere tinten van bovenstaande kleuren kiezen. Een sterkere paarse kleur staat dan leuker dan een lichte paarse kleur. Al hangt alles uiteindelijk van je eigen smaak af. Wees dus zeker niet bang om te experimenteren met kleuren!

Bron: Who What Wear, Real Simple | Beeld: NL Beeld