Mascara cocktailing: dit is wat je wilt weten over de beautytrend

Beautyliefhebbers zijn al fan van de methode.

Getting ready in my bathroom

Er circuleert nu al een tijdje een bepaalde beautyhack rond op het world wide web: mascara cocktailing. TikTok staat vol met video's over het beautyfenomeen en het zou maar zo jouw make-uproutine naar een hoger niveau kunnen tillen.

Mascara cocktailing

Mascara cocktailing is simpel gezegd een cocktail van verschillende mascara's om jouw persoonlijke look te creëren. Jocelyn Biga, Estée Lauder's Director of Global Pro Artistry, vertelde aan E! News dat je jouw eigen mascara cocktail volledig zelf invulling kunt geven. "Of dat nu lengte, volheid, volume, separatie, krul, lift of alles van bovenstaande is."

Oké, het klinkt misschien erg eenvoudig om je eigen persoonlijke look te creëren met mascara cocktailing, maar in de praktijk schijnt het nog best een uitdaging te zijn. Je moet namelijk de juiste producten zien te vinden, en laat dat nou best moeilijk zijn aangezien niet één product op de beautymarkt álles kan. "De perfecte mascara vinden is als het vinden van een spijkerbroek. Het is niet gemakkelijk!", aldus Biga.

@honestbeauty Celebrating National Lash Day with one of @jessicaalba’s favorite #redcarpet #makeuphacks! Jessica loves mixing our clean mascaras together for the perfect “mascara cocktail.” 🍸 The result? Sky high AND fanned out lashes for the most dramatic effect. Get the look: 1️⃣ Extreme Length Primer 2️⃣ Extreme Volume Primer 3️⃣ Extreme Length Mascara 4️⃣ Extreme Volume Mascara Duet or stitch this if you try it yourself! #NationalLashDay ♬ FLOWERS X I WILL SURVIVE BY ALTÉGO - ALTÉGO

Musts

Gelukkig hint de beautygoeroe in het gesprek met E! News ook op manieren die zeker een must zijn bij mascara cocktailing.

Allereerst adviseert ze dat je niet allerlei verschillende mascara's moet gaan kopen. Mascara's hebben namelijk maar een houdbaarheid van ongeveer drie maanden nadat je hem hebt geopend. Kijk dus uit met het mixen en mengen van – misschien – al over datum producten! Een andere belangrijke factor waar je rekening mee moet houden zijn de mascaraborstels.

"Mascaraborstels zijn niet one size fits all. Dus, voordat je er een koopt, meet het borsteltje naar je ooggrootte om er zeker van te zijn dat het klein of groot genoeg is voor je wimperlijn. Zo voorkom je rommelige toepassingen." Noted!

Voor- en nadelen

Wil je het maximale uit mascara cocktailing halen? Dan adviseert Biga om van dunner naar dikker te gaan. Je begint dus eerst met een mascaraborsteltje dat je wimpers verlengt en daarna met een borsteltje dat je wimpers verdikt. "Dit helpt klonteren voorkomen", aldus Biga. "Breng de eerste mascara op beide wimpers aan en ga dan verder met de tweede mascara. Geef de eerste mascara wel eerst een paar seconden de tijd om te drogen."

Hoewel elke trend z'n voor- en nadelen heeft, valt het bij mascara cocktailing gelukkig mee. "Je kunt je favoriete mascara's mengen om een look te krijgen die je altijd al wilde", legt Biga uit. Het enige nadeel is dat je meerdere mascara's moet aanschaffen. "Gelukkig zijn er genoeg proefmonsters", voegt Biga daaraan toe. "Een geweldige manier om verschillende mascara's te testen."

Bron: Happy in Shape, E! News | Beeld: TikTok, iStock