Oeps: zoveel procent van de werknemers Netflixt onder werktijd

Denk je dat je collega in een serieuze meeting zit, blijkt die gewoon een serietje te bingen.

Als je eenmaal verslaafd bent aan een nieuwe serie, wil je niets liever dan nóg een aflevering kijken. Sommigen gaan echter zo ver dat ze de volgende episode gewoon kijken wanneer ze on the clock zijn...

Guilty

Uit onderzoek van Toluna, in opdracht van Netflix, blijkt dat een vijfde van de Netflixgebruikers op het werk naar programma's van de streamingservice kijkt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 4.000 respondenten. Maar, we moeten er wel een kanttekening bij plaatsen. Het onderzoek vond voor corona plaats. We vermoeden dat het thuiswerken ervoor heeft gezorgd dat dit nummer nog hoger is.

Ook gaf 46 procent van de respondenten aan dat ze graag in het openbaar gebruikmaken van het aanbod van Netflix. Daarnaast bevestigde 26 procent dit in de trein te doen, tegenover 16 procent van de busreizigers.

Beschamend

Wel gaf 11 procent van de respondenten aan dat ze een film of serie in het openbaar weleens hebben uitgezet. Waarom vraag je je af? Omdat de Netflix-gebruikers zich schaamden voor bepaalde scènes die werden afgespeeld op hun beeldscherm. Vooral scènes met drugsgebruik werd het meest ongepast geacht. Hierdoor moet je toch een soort drempel over om die ene film of serie onderweg of op je werk te bekijken. And let's be honest: sommige dingen zijn gewoon not safe for work.

Bron: Metro UK | Beeld: Anastasia Shuraeva (Pexels)