Hoe kun je verkleurde nagels zo snel mogelijk herstellen?

En hoe je dit kunt voorkomen.

Wanneer je nagellak begint af te bladderen weet je hoe laat het is: tijd om de lak van je nagels te verwijderen. Maar wat te doen als je nagels onder die lak verkleurd blijken te zijn?

Oorzaak en voorkomen

In de meeste gevallen is het zo dat je nagels simpelweg vergeeld zijn door de nagellak die je hebt gebruikt. Het pigment uit de nagellak is dan in je nagels getrokken. Dit een volgende keer voorkomen is gelukkig makkelijk. Doe dit door simpelweg een base coat aan te brengen. Dat is een transparante nagellak, waardoor de kleur van je top coat niet in je nagels kan trekken.

Daarnaast is het belangrijk om altijd te controleren wat er precies in een nagellak zit voordat je het opdoet. Let daarbij ook op het kleurenpalet dat je gebruikt: donkere kleuren zoals paars, blauw, dieprood en zwart zorgen verreweg het vaakst voor verkleuring.

Tandpasta en een borsteltje

Wat kun je nou precies doen om van die gele vlekken af te komen? Als je merkt dat je nagels slechts licht verkleurd zijn, biedt een beetje whitening tandpasta in combinatie met een nagelborsteltje de oplossing. Even scrubben en met wat geluk krijgen je nagels hun originele kleur weer terug.

Waterstofperoxide

Werkt bovenstaande truc niet? Dan kun je aan de gang met een verdunning van waterstofperoxide. Mix drie tot vier eetlepels waterstofperoxide met een half glas warm water in een schaal. Laat je nagels daar twee minuten in weken en scrub ze vervolgens met een zachte, schone tandenborstel. Spoel je handen goed af, smeer er wat lotion op et voilà!

Bron: Marie Claire UK, Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws