Dit zijn de carrière-adviezen van Bumble founder Whitney Wolfe Herd

Als founder van de populaire datingapp heeft Whitney zeker wat carrière-adviezen om te delen.

Misschien zegt de naam Whitney Wolfe Herd je niet zoveel, maar haar app Bumble doet wel een belletje rinkelen. Whitney staat aan het roer van de app – ze bedacht ‘m zelfs – en is nu een grote naam in zakenwereld. Je kunt dus wel stellen dat zij wat carrièrewijsheden in pacht heeft. En Whitney is de beroerdste gelukkig niet en deelde haar lessen.

1. Gebruik je eigen uitdagingen als brandstof

Het begin van haar carrière had geen vliegende start. Zo deelt Whiney dat ze aan het begin het doelwit was van onlinemisbruik en pesterijen, iets wat zeker een impact op haar leven had. Zo was continu angstig en het internet voelde voor haar als een giftige en gevaarlijke plek. “Ik wist dat er een betere manier moest zijn: een vriendelijker, respectvoller internet. Door dit probleem voor mezelf op te lossen, kon ik op mijn beurt de onlinewereld veiliger maken voor andere vrouwen. Bumble – waar slecht gedrag niet wordt getolereerd en waar vrouwen zich empowered voelen om de eerste stap te zetten – werd geboren uit mijn eigen ervaring.”

2. Maak gebruik van je zwakke punten

Aanvankelijk begon Whitney in 2014 met Bumble vanuit een tweekamerappartement met drie anderen. Een kantoor hadden ze toen nog niet. Later kwam die er wel, want haar bedrijf groeide en groeide. En dat zorgde er ook voor dat de CEO meer leerde over haar sterke en zwakke punten. “Ik ben een marketeer. Ik begrijp branding. Wat ik niet ben is een designgoeroe, of een whizz in operations. Als je je bedrijf opbouwt, zoek dan naar een divers team van experts op verschillende gebieden, terwijl je eerlijk bent over je eigen vaardigheden en beperkingen.”

3. Gooi oude regels overboord

“Mijn carrière is niet soepel verlopen, of zoals verwacht. Bumble werd eigenlijk geboren op een moment dat ik niets te maken wilde hebben met dating apps”, vertelt Whitney over het carrièrepad dat zij beliep. Eigenlijk wilde ze een sociaal netwerk creëren voor vrouwen, waar ze complimenten aan elkaar konden geven. “In de loop der jaren zijn de beste ideeën, kansen en zelfs aanwervingen uit onverwachte hoek gekomen. We moeten onszelf eraan herinneren dat de oude regels van de werkwereld zijn gemaakt door en voor mannen, en onze eigen regels maken.”

4. Verheerlijk de sleur niet

Bij Bumble wordt hard gewerkt, zo deelt Whitney. Logisch, want hoe kun je een bedrijf anders staande houden en laten groeien? Maar dat ze hard werken, betekent niet dat dit op een ongezonde manier wordt geromantiseerd. “We verheerlijken de hustle cultuur niet. Niemand zou zijn geestelijke gezondheid moeten opofferen voor zijn carrière”, stelt Whitney. Voor haar is balans iets heel belangrijks. Als ze ’s ochtends erg vroeg opstaat om mails te beantwoorden, zorgt ze ervoor dat ze ’s middags vrij is. Dit om onder andere tijd te besteden met haar kinderen. “En tijdens de pandemie, toen onze geestelijke gezondheid zo’n collectieve klap kreeg, stelden we in om jaarlijks twee weken vrij te geven aan het hele bedrijf, evenals een onbeperkt betaald verlofbeleid.”

5. Vriendelijkheid is power

Whitney is heel erg trots op de cultuur bij Bumble, deelt ze. “We zorgen ervoor dat onze acties en beslissingen op het werk in overeenstemming zijn met onze waarden als platform, waaronder eerlijkheid, inclusiviteit, verantwoordelijkheid en natuurlijk vriendelijkheid.” Het staat bij haar heel hoog in het vaandel om mensen met vriendelijkheid te behandelen. Hulp vragen is volgens haar zo belangrijk. Evenals hulp bieden. “Wat je bereikt is belangrijk, maar hoe je het bereikt is net zo belangrijk.”

Bron: Spice PR | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws