Ai: deze geliefde drankjes kunnen voor drogere lippen zorgen

Het koude weer is niet de enige boosdoener.

We zijn best wel klaar met de winter. We worden niet echt blij van de kou, de regen en de wind. Ook onze lippen krijgen het een en ander te verduren. Zo kunnen ze door het koude weer erg schraal worden. Al kan ook een aantal geliefde drankjes dit effect op je lippen hebben.

Drankjes

Tijdens de koudere periodes van het jaar is een verzachtende lipbalm een staple in je handtas. Maar naast het gure weer kunnen ook koffie en thee ervoor zorgen dat je lippen schraal aanvoelen. Indeed, dat heerlijk verwarmende drankje kan leiden tot chapped lips.

Koude gure wind en gloeiende radiatoren kunnen ervoor zorgen dat onze lippen en onze huid uitdrogen. Dit zijn zogenoemde externe factoren. Koffie en thee kunnen je lichaam daarentegen van binnenuit uitdrogen, zo legt Bustle uit. Cafeïne speelt daarin een grote rol. Cafeïne werkt vocht afdrijvend en grote hoeveelheden hiervan kunnen de huid uitdrogen en hier vallen je lippen ook onder.

Oplossing

Gelukkig hoef je heus je geliefde kop koffie of thee niet op te geven. Genieten kan, maar wel met mate (of met de cafeïnevrije variant), zo benadrukt ook dokter Will Bulsiewicz. Ook hij heeft weleens droge lippen die worden veroorzaakt door een bakkie (of twee). “Let goed op je lippen”, is zijn advies dan ook. “Wanneer ik doorheb dat mijn lippen droog worden, dan is dit voor mij een teken dat ik meer koffie drink dan zou moeten”, vertelt hij aan Mind Body Green.

Ook raadt hij aan om ’s ochtends niet te beginnen met een koffietje. Wanneer we slapen, krijgen we namelijk helemaal geen vocht binnen terwijl we het wél verliezen. “Als je uitgedroogd bent en je begint de dag met koffie, dan droogt dit je lichaam alleen maar meer uit”, waarschuwt Bulsiewicz. Zijn advies? Begin de dag met twee glazen water. Ook raadt de arts aan om na elke kop koffie een glas water te drinken om voldoende gehydrateerd te blijven. Easy fix, right?

Bron: Mind Body Green, Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws