Slapend mooi: deze 4 beautytips zijn onmisbaar voor je avondroutine

Sleeping beauty!

Young woman doing face building facial gymnastics self massage and rejuvenating exercises

Het is geen geheim meer dat voldoende slaap niet alleen essentieel is voor je mentale gesteldheid, maar ook voor je uiterlijk. Toch is er meer nodig dan acht uur slaap wanneer je het allerbeste uit je huid- en haarverzorging wilt halen. Deze vier tips zijn in ieder geval onmisbaar!

1. Make-up verwijderen

Wellicht is dit wat voor de hand liggend, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Je make-up verwijderen aan het einde van de dag is essentieel wanneer je je huid goed wil verzorgen. Doe je dat niet, dan kun je je alvast voorbereiden op een flinke puist op je kin de volgende dag. Op lange termijn kan laksheid in het schoonmaken van je gezicht zelfs acne en oogontstekingen veroorzaken. Liever niet, toch?

Bij het verwijderen van je make-up komt overigens wat meer kijken dan alleen een vochtig doekje over je gezicht halen. Sterker nog, doekjes zijn not done als je lief wil zijn voor je gezicht. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een kalmerende reinigingsgel zonder al te veel toevoegingen als alcohol en parfum. Om er zeker van te zijn dat alle restjes weg zijn en je gezicht helemaal schoon is, kun je een exfoliant gebruiken.

2. Zijden kussensloop gebruiken

Mooi worden terwijl je slaapt? Yes, please! Kussenslopen die van katoen gemaakt zijn, kunnen leiden tot gezichtsirritaties. Wil je er zeker van zijn dat je huid 's nachts rustig kan ademen, dan is een zijden kussensloop je beste vriend. Zijde stoot vocht af, waardoor je nachtcrème de hele nacht blijft zitten en bacteriën geen kans krijgen om jouw perzikhuidje binnen te dringen. Nog een leuk bijkomend voordeel: een zijden kussensloop doet ook veel goeds voor je haar. Bye bye, pluizige coupe en hallo, glanzende lokken!

3. Oogcrème aanbrengen

Behoor jij tot de groep vrouwen die hoeveel ze ook slapen, al-tijd rondlopen met kringen onder de ogen die doen lijken alsof je iets te diep in het glaasje hebt gekeken? Dan is het tijd om een goede oogcrème aan te schaffen. Door deze crème voor het slapen aan te brengen, geef je de gevoelige, dunne huid rondom je ogen de hele nacht de tijd om te herstellen van alle invloeden van de dag.

4. Water drinken voor het slapengaan

Genoeg water drinken is inmiddels een dooddoener als het gaat om de gezondheid van je huid. Toch willen we nog benadrukken dat het ook vlak voor het slapengaan belangrijk is om je lichaam te hydrateren. Een eenvoudig glas water voordat je je bed induikt kan een groot verschil maken. Je zorgt er zo voor dat je huid geen kans krijgt om uit te drogen terwijl jij ligt te dutten. Dan maar een keer extra naar het toilet!

Bron: L'officiel | Beeld: Pexels

Beauty
  • Young woman doing face building facial gymnastics self massage