Aha: zo blijven je krullen langer mooi zitten

Promised.

Je haren krullen voor een fancy feestje, de verjaardag van je zus of gewoon for fun is vaak al een hele klus. En als je het dan eindelijk perfect hebt zitten, duurt het niet lang voordat de wilde krullen plaatsmaken voor een ietwat treurige slag in je haar. Ook leuk, maar niet het doel waarvoor je twee uur in de badkamer hebt gestaan. Herkenbaar? We got you. Met deze tips blijven je krullen langer zitten dan ooit.

Voorbereiding

Waarschijnlijk denk je bij het stylen van je krullen zodat ze langer blijven zitten, meteen aan haarlak of mousse die je na het krullen aanbrengt in het haar. En hoewel ook die producten kunnen helpen om je lokken langer op hun plek te laten zitten, zit het ‘m allemaal in de voorbereiding. Als je erover nadenkt is dat best logisch, net als wanneer je eerst een primer aanbrengt op je huid voordat je aan de slag gaat met make-up. Je maakt in dit geval je haren klaar om gestyled te worden. In plaats van dat je zomaar begint met krullen en er daarna maar een lading haarlak overheen sprayt in de hoop dat het langer blijft zitten, is nu juist niet the way to go.

Langer houdbaar

Volgens haarstylist Samantha Cusick is de sleutel tot langer houdbare krullen een haarmousse. Maar let op: breng de mousse aan op nat haar, nog voordat je met de krultang in de weer gaat. Hierbij is het belangrijk om een goede mousse te kiezen die ervoor zorgt dat je haren langdurig op hun plek blijven zitten, zonder dat ze al te knapperig worden. Vervolgens laat je je haar drogen, spray je het in met haarlak en voilà, je kunt beginnen met krullen. Hier hoef je overigens niet per se een krultang voor gebruiken – als je alleen een stijltang in huis hebt, kun je ook daarmee je eigen kapsel omtoveren tot een krullende coupe.

Bescherming

Als je je haren regelmatig stylet met hitteproducten als een krultang, is het ook belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte. Hier kun je een speciale heat protect spray voor gebruiken, die je vooraf aanbrengt in je haar. Nog beter is natuurlijk om de krultang zo weinig mogelijk aan te raken, en die alleen te gebruiken wanneer de gelegenheid écht om een bos wilde krullen vraagt.

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Laatste nieuws