10 carrièreadviezen van succesvolle vrouwen

Get inspired!

Beautiful smiling African ethnicity businesswoman

In welke fase van je carrière je ook zit, op sommige momenten kun je wel een goed advies gebruiken. We zetten daarom tien carrièreadviezen van succesvolle vrouwen in uiteenlopende branches voor je op een rijtje. Laat je inspireren!

1. 'Wees je eigen concurrent'

Bekroonde chefkok Nitisha Patel gelooft dat ze haar succes te danken heeft aan het feit dat ze altijd op zichzelf gefocust heeft. "Om vooruitgang te boeken in onze loopbaan, mogen we ons niet laten afleiden door wat anderen doen. Iedereen is op zijn eigen unieke pad. Om succesvol te zijn, moet je gefocust blijven, je doelen voortdurend herzien en ervoor zorgen dat u consequent vooruitgang boekt vanaf waar u gisteren was. En onthoud: zelfs de kleinste verbetering is nog steeds een verbetering."

2. 'Stop nooit met leren'

Het carrièregeheim van Jo Threlfall, hoofd digitale PR bij de organisatie Embryo, is om altijd in jezelf te blijven investeren. "Die kennis kun je gebruiken om met vernieuwende ideeën te komen en jezelf bewust te maken van hoe je verder kunt komen en groeien in je job."

3. 'Houd jezelf verantwoordelijk'

Fotomodel Amber Zhaoyang Wang heeft haar carrière opgebouwd door steeds kleine, meetbare doelen te stellen. "Houd jezelf vast aan je doelen en zorg ervoor dat je weet wat je moet doen om ze te bereiken. Als je het ene doel hebt bereikt, schrijf er dan nog een op."

4. 'Je kunt het niet alleen'

Medeoprichter van Mustard Made Jess Stern drukt vrouwen op het hart dat je het niet alleen kan, maar ook niet alleen hóeft te doen. "Omring jezelf met goede mensen. Je hoeft het niet alleen te doen. Degenen die je goed advies geven, degenen die je kunnen uitdagen en degenen die er zullen zijn om je op te beuren als het niet goed gaat."

5. 'Vergeet niet om jezelf te zijn'

Volgens Karen Cairney, CEO van Cairney & Company, is het in je loopbaan met name belangrijk om altijd jezelf te blijven. "Wees altijd trouw aan jezelf en wees authentiek, want dat zal doorschijnen. Misschien bewonder je anderen of streef je ernaar om hun eigenschappen en succes te hebben, maar vergeet niet jezelf te blijven. Onthoud dat geluk en voldoening in je carrière niet alleen gaat over waar je goed in bent; het gaat erom waar je gepassioneerd over bent."

6. 'Wees niet bang om anders te zijn dan je mentoren'

Chirurg Dr Elizabeth Hawkes heeft in haar carrière geleerd dat het niet erg is om anders te zijn dan anderen. "Blijf gefocust op je doel en laat je niet afleiden door andere mensen. Wees niet bang om anders te zijn dan je mentoren."

7. 'Kom altijd opdagen'

Eshita Kabra Davies richtte de fashion webshop By Rotation op, en benadrukt dat je overal waar je moet zijn, ook echt bent – no matter what. "En kom opdagen met een positieve instelling en initiatief. Je zult opgemerkt worden – ook al is het niet meteen – voor je inzet."

8. 'Gedraag je zelfverzekerd, ook als je dat niet bent'

Riannon Palmer, oprichter van het succesvolle PR-bureau Lem-uhn, adviseert vrouwen om zich altijd zelfverzekerd te gedragen, zelfs als je je niet zo voelt. "Dat kan het ertoe leiden dat je je op de lange termijn zelfverzekerder voelt."

9. 'Sta open voor verandering'

Het advies van Estelle Keeber, oprichter van Immortal Monkey, is om te allen tijde open te staan voor verandering. "Mijn carrière pad is in 2017 enorm veranderd en heeft me op een pad geleid dat ik niet had verwacht. In plaats van 100% gericht te zijn op wat je wilt, moet je flexibiliteit toestaan voor kansen."

10. 'Maak van je carrière niet het enige wat je doet'

Welzijnscoach Charlotte voegt last but not least toe dat je niet kunt slagen in je carrière als dit het enige is wat je doet. "Het opofferen van je gezondheid, zelfzorg en relaties kan je op korte termijn succes, erkenning van een baas of een promotie opleveren. Maar als je op de lange termijn succesvol wil zijn, is het ontdekken van balans de meest duurzame en plezierige manier om daar te komen."

Bron: Stylist | Beeld: iStock

Carriere
  • Portrait of a smiling businesswoman