Deze 7 dingen zorgen ervoor dat je je meer zelfverzekerd voelt

Aha.

Zelfvertrouwen is iets dat vaak makkelijk op te merken is bij mensen, maar het is moeilijk te achterhalen wat ze precies doen, waardoor ze zo zichtbaar zelfverzekerd zijn. Hier zijn zeven dingen die zelfverzekerde mensen regelmatig doen.

1. Glimlach

Zoiets eenvoudigs als meer lachen kan wonderen doen om je humeur en stressniveau te verbeteren. Glimlachen geeft je hersenen het gevoel dat je gelukkig bent, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op de rest van je lichaam.

Lees ook: 6 Redenen waarom je niet aan je 8 uur slaap komt

2. Anderen aanmoedigen

Zelfverzekerde mensen zijn zich bewust van hun capaciteiten en voelen zich niet bedreigd door anderen. In plaats daarvan moedigen ze andere mensen aan om succesvol te zijn.

3. Een open en positieve lichaamstaal

Het projecteren van positieve lichaamstaal heeft niet alleen invloed op hoe anderen je zien, maar ook op hoe je je voelt. 

4. Luisteren

 Zelfverzekerde mensen luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Dit is een manier om onbevooroordeeld te blijven en het perspectief van anderen te begrijpen.

5. Dress for succes

Draag schone, goed onderhouden kleding die goed bij je past. Als jij je goed voelt in de kleding die je draagt, dan straal je dit ook uit. Wedden dat je je veel zelfverzekerder zult voelen?

6. Glas halfvol mentaliteit

In plaats van je te richten op de negatieve kant van iets, richten mensen met zelfvertrouwen zich op optimisme. Ze hebben vertrouwen in hun vermogen om de gewenste resultaten te bereiken.

7. Mediteren

Zelfverzekerde mensen hebben een groot bewustzijn van de situatie om hen heen en ze richten al hun energie en aandacht op degenen met wie ze in gesprek zijn. Mediteren opent je geest, wat je kan helpen om je zelfverzekerder te voelen.

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws