Hoe je de flared jeans dit seizoen kunt dragen

Ook als je niet zo lang bent, staat de broek met de juiste styling fantastisch!

Zo mid-2021 maakt de flared jeans langzaam weer z'n herintrede in de modemaatschappij. Vele jeanslabels hebben het flaterende model opgenomen in hun collecties. Dat-ie weer in de mode is, is dus een gegeven. Maar hoe kun je de broek het beste dragen?

Ook voor le petite

Van de flared jeans werd nog weleens gezegd dat het voor lange mensen is, but we beg the differ. Het zit ‘m allemaal in de juiste styling. Ask Victoria Beckham. De mode queen rockt de flared spijkerbroek al járen met haar 1,63 m en liet als trendsetter de retrobroek al terugkomen in haar spring/summer 2021-collectie.

De terugkeer

En als VB iets laat terugkomen in haar collectie? Dan kun je er je geld op inzetten dat het weer in de mode komt. Vorig jaar zagen we de broek regelmatig gedragen worden en ook dit jaar spotten we het item in de stores. Het is niet zó populair dat iedereen er eentje van in haar garderobe heeft, maar misschien gaat dat dit jaar wel veranderen.

De reden waarom de broek weer in is, zou kunnen liggen aan de retour van de skinny jeans (al horen we ook geluiden dat deze strakke broek weer terugkomt, maar dat terzijde). Veel mensen zijn de strakke vorm zat en willen andere silhouetten dragen. De straight leg jeans scoorde om die reden al goed bij het modeminnende publiek, en ook de wide leg jeans gooit hoge ogen. Het is daarom niet zo gek dat ook de flared spijkerbroek weer langzaam hip wordt.

Ben jij benieuwd hoe de meeste mensen momenteel hun flared jeans dragen? Wij verzamelden wat inspiratie voor je.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Styling voor kleine mensen

Personen die niet superlang zijn horen weleens dat ze het model beter kunnen vermijden, maar met de juiste styling staat de broek subliem. Kies ten eerste voor een broek die speciaal is gemaakt voor korte benen. Op deze manier voorkom je dat je de broek moet inkorten en de flare niet meer tot z'n recht komt.

Ga ten tweede niet helemaal overboard met de breedte van de flare, maar kies een broek met pijpen die niet breder zijn dan je heupen om te voorkomen dat je kleiner lijkt in de broek. En wil je langer lijken? Dan kun je ervoor kiezen om een flared jeans te dragen die het grootste deel van je schoenen bedekt. Hierdoor zie je niet precies waar jouw benen eindigen en maakt het je optisch langer.

Bron: The Zoe Report, Your Next Shoes | Beeld: BrunoPress/NL Beeld, Instagram