Op deze manier haal je alles uit je pauze tijdens werk

Met een paar veranderingen kom jij vol energie terug van pauze.

Sommige mensen kijken er in de ochtend al naar uit en sommige mensen skippen hem met enige regelmaat: de werkpauze. Toch is het goed voor je lichaam en hersenen om even je rust te pakken, en op deze manier pak je dat goed aan!

Tijd voor een break

Pauzes tijdens werk (of als je thuiswerkt) zijn eigenlijk bedoeld om bij je werkplek weg te gaan en even wat te eten. Nu is dit eigenlijk al voldoende, maar kan het zo zijn dat je hier juist onrustig of moe van wordt. Het kan dus interessant zijn om te onderzoeken wat voor soort pauze goed bij jou past, zodat je na je korte break weer vol energie aan de slag kunt. Wellicht werken deze dingen voor je!

1. Bel met een geliefde

Merk je dat je hoofd vol zit met werk? Dan kan het helpen om even uit de bubbel te stappen en met iemand bij te kletsen aan de telefoon. Ga naar buiten, adem de frisse lucht in en praat bij met een geliefde. Zo kom je terug met meer energie, ben je gefocust en minder gestrest. Score!

2. Beweeg je lichaam

Vooral wanneer je veel zit, is het fijn om tijdens de pauze even je benen te strekken. Hoe verleidelijk het ook is om van je bureau meteen door te lopen naar de kantinetafel om je broodje te nuttigen, is je lichaam veel blijer met een stukje beweging. Loop dus een kort (of lang) rondje en neem desnoods je lunch mee om buiten op te eten. Het helpt je energie te verhogen en je focus te verscherpen.

3. Ga weg bij een beeldscherm

Oké, we zijn er zelf ook schuldig aan om tijdens de pauze doelloos op onze telefoon te scrollen. Hoe ontspannend dit ook kan voelen, je hersenen hebben een hoop te verwerken. Leg je telefoon daarom weg en ga een boek lezen of een kruiswoordpuzzel maken. Dit geeft je geest nieuwe energie en houd je wederom scherp en gefocust.

4. Eet een gezonde snack

Een voedzaam tussendoortje kan een goed idee zijn wanneer je een lange takenlijst hebt. Het helpt je lichaam en geest namelijk om bij te tanken en geeft je energie om weer aan het werk te gaan. Vooral wanneer je gestrest bent kun je dus beter kiezen voor een gezonde snack dan een ongezonde maaltijd. Het helpt immers je energie op peil te houden wanneer je die het meest nodig hebt.

5. Ga niet aan het werk

Het klinkt heel simpel om tijdens je werk nog bezig te gaan met werk, maar at the end kom je er niet veel verder mee. Je rust namelijk niet goed uit en grote kans dat je hierdoor alleen maar meer fouten maakt. Dat is het niet waard!

Bron: Forbes | Beeld: Pexels