Deze ingrediënten in je shampoo werken het beste voor je haartype

Je lokken zullen je dankbaar zijn!

Krullen, steil haar, gekleurde lokken. Er bestaan een hoop haartypes, en die krijg je natuurlijk het mooist met de juiste shampoo. Ben je op zoek naar een nieuw wondermiddel? Deze ingrediënten werken het beste voor je haartype.

1. Panthenol: voor volume

Volumineus haar willen we allemaal wel, maar helaas is niet iedereen gezegend met een volle bos à la Gigi Hadid. Voor die vrouwen is er shampoo met panthenol. Deze stof is het belangrijkste ingrediënt voor vol haar, en dus een absolute must als je van jezelf een futloze coupe hebt.

2. Laurethsulfaten: voor zacht en glanzend haar

Grote kans dat je weleens wat gelezen hebt over shampoos met sulfaten en hoe slecht die zijn voor je haar. In die verhalen gaat het over Sodium Lauryl Sulfaten, de agressievere variant van Laurethsulfaten – die wel goed zijn voor je lokken. Laurethsulfaten zijn vooral geschikt wanneer je curly en/of droog haar hebt en je je coupe wat glanzender en zachter wil maken.

3. Hydrolyzed wheat protein & hydrolyzed keratin: om beschadigd haar te herstellen

Hydrolyzed wheat protein en hydrolyzed keratin zijn ingrediënten die een beschermende laag over je haar heen brengen. Het is perfect wanneer je snel last hebt van klitten en dode punten en je haar er vaak pluizig en dof uitziet.

4. Salicylzuur, urea, ketoconazol & piroctone olamine: tegen roos

Wanneer je last hebt van roos in je haar, kun je het beste kiezen voor een shampoo met salicylzuur, urea, ketoconazol of piroctone olamine. Deze ingrediënten brengen je haar tot rust en zorgen ervoor dat vervelende haaraandoeningen zoals roos zoveel mogelijk beperkt worden.

Bron: Ze.nl, Grazia | Beeld: NL Beeld