Inspiration incoming: het witte t-shirt is het ultieme veelzijdige kledingstuk

Een blauwe jeans en een zwarte blazer mogen niet ontbreken in je capsule garderobe, maar onderschat de kracht van een goed wit T-shirt ook niet.

Heeft iemand hulp nodig met het samenstellen van een capsule garderobe? Dan stellen we meteen enkele key items zoals de little black dress en een trench coat voor. Het toch wel voor lief genomen witte t-shirt vergeten we soms. Hoogtijd om het item in de spotlight te zetten.

Veelzijdig item

Is er een kledingstuk dat veelzijdiger is dan het witte t-shirt? Don’t think so. Het kan een onderdeel uitmaken van een simpele outfit, maar je kunt het ook dragen als je een belangrijke meeting hebt. In het ene geval draag je het shirt gewoon zoals-ie is, in het andere geval onder een blazer of een ander kledingstuk. Er is voor iedereen een stijl. Wij delen enkele looks waarin het witte t-shirt een belangrijke rol speelt.

All-White Ensemble

Als we aan ton sur ton of monochroom denken, dan denken we meteen aan opvallende kleuren. Of in ieder geval aan kleur. Een wit kleurenpalet komt niet meteen in ons op. Deze ingetogen manier van colour-blocking verdient alleen wel een kans. Je kunt wit op wit dragen, of anders het witte shirt matchen met een ecru broek. Witte Vans of Converse maakt deze look helemaal af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren | A Style Edit (@astyleedit)

Add accessoires

Soms hoeft het niet ingewikkeld. Less is more kan zeker opgaan voor een outfit met een wit shirt. Combineer het met je favoriete jeans en maak het af met accessoires. Je kunt gaan voor opvallend footwear (een paar zwarte hakken of loafers werken altijd) of kies voor een prachtige tas of sieraden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sasha Mei (@sasha.mei)

Wit t-shirt + een blazer = chef’s kiss

Hier ga je dus nooit de mist mee in: een blazer met een wit t-shirt. Welke kleur je blazer ook is, het gaat altijd samen met een white tee. Eer het witte t-shirt door het naar voren te brengen met een accessoire in dezelfde kleur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marissa Cox (@ruerodier)

Met een slouchy suit

Een wit t-shirt staat fantastisch met een blazer, dus ook met een slouchy suit. Het allerbeste kun je dan ook een wit t-shirt dragen. Dit zorgt ervoor dat je outfit er rustig en toch stijlvol uitziet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lauren | A Style Edit (@astyleedit)

Met een trenchcoat

Het witte t-shirt geeft de trench de kans om de hoofdrol in je outfit te spelen. Ander voordeel: een shirt zit ook gewoon lekker onder zo’n jas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julie (@leasy_inparis)

De stof

Wanneer het op het witte t-shirt zelf aankomt, hoef je niet heel veel te experimenteren met stoffen. Eentje van katoen is gewoon het beste. Het is het makkelijkst te stylen en het is makkelijk te wassen. Toch op zoek naar variatie? Kies dan een wit shirt van linnen – ook nog eens een erg lekkere stof voor in de zomer.

Beeld: NL Beeld/Brunopress

Laatste nieuws