Back to black: dit seizoen dragen we de LBD comfortabel en chic

Het is dit seizoen de gebreide zwarte jurk die furore maakt.

Een LBD – of little black dress – is een staple piece die in menig garderobe hangt. Maar anno 2022 heeft de klassieke jurk een heuse make-over gehad, en is-ie flink veranderd. Nog steeds femme fatale, maar dan een stuk comfortabeler (en warmer!)

LBD

Een spontaan feestje, een belangrijke vergadering op je werk of als je niet weet wat je aan moet: op de LBD kunnen we altijd terugvallen. Het begon zo’n honderd jaar geleden toen Coco Chanel de little black dress voor het eerst introduceerde, al werd het vooral populair door de Givenchy-jurk van Audrey Hepburn in Breakfast At Tiffany’s. Terug naar 2022, want de LBD is nog steeds happening. Wellicht iets minder sexy en klassiek, maar nog steeds een item waar je op terug kunt vallen.

Gelukkig vind je tegenwoordig verschillende exemplaren van de klassieke jurk, die je ook dit seizoen gaat helpen om je door de herfst en winter te loodsen. Als we iets hebben geleerd van thuiswerken, is dat het heel belangrijk is hoe je kleding zit. En dat is bij een LBD ook van belang – want dat omlaag hijsen als de jurk omhooggeschoven is, zijn we ook wel zat. Dit seizoen zijn het vooral lange (gebreide) jurken die furore maken, al blijft een zwarte jurk tot boven je knie ook nog steeds een statement piece. Leuk met hoge laarzen of chunky loafers en enkelsokken.

Net zoals de it-girls

We hebben het internet voor je afgespeurd om je wat frisse inspiratie te geven. Hoewel de LBD al boekdelen spreekt, kan het ook veel met je figuur doen. Kijk maar naar Styleidealist, die met een aansluitende bodycon dress haar prachtige curves laat zien. Scrollen maar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marlot Willems (@jolielot)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Back to the basic

Betekent dit dat de little black dress veranderd is in de long black dress? Dat hoeft zeker niet zo te zijn! Kijk maar naar Aimee Song, die haar korte jurk combineert met een leren blazer. Stoer, edgy en hartstikke stijlvol – en warm!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws