Microtrends die nog steeds in de mode zijn

Sterker nog: sommige trends (lees: motor jackets) zijn hipper dan ooit.

Givenchy - Paris Streetstyle Fall Winter 2023

Niets is zo onvoorspelbaar als de microtrend. Je weet nooit hoe lang een trend het straatbeeld zal kleuren. Het kan om enkele maanden gaan (denk aan de oranje ruit die we in 2019 zagen), of het kan om jaren gaan (wij spotten cut-out items nog regelmatig). En ook de volgende microtrends bewezen dat het niet om een kortstondige fling ging.

Biker chic

We horen je al denken: is het leren jasje ooit níet in de mode geweest? Een leather jacket is wardrobe staple, dat klopt, maar vorig jaar maakte de motorjas furore. En nu nog steeds zien we 'm veel. Misschien nog wel meer dan vorig jaar (zo'n opvallende trend vraagt nu eenmaal wat aanpassingstijd).

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jessi (@by.regiina)

Banana bags

De cross body bag is altijd een geliefd item geweest. En ook de liefde voor de banana bag is nooit vervlogen. Van de wat strakkere banana bags tot de slouchy banana bag, er is voor elke stijl (en elk budget) wel een geschikte tas te vinden.

Bucket hats met printjes en patroontjes

Het item dat onmiddellijk wat zsa zsa zsu aan je garderobe toevoegt, is absoluut een bucket hat. Het vrolijke hoedje zien we vaak in neutrale kleuren, maar de komende seizoenen rocken we er een met vrolijke prints, patronen en kleuren.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Pleated rokken

De pleated skirt is ook nooit echt uit de mode geweest, maar deze zomer – and many to follow – gaan we ze weer veel vaker zien. De early adopters waren Demi Lovato en Bella Hadid.

Clogs

Love it or hate it, maar ook de clog – klinkt net wat moderner dan klomp – wint steeds meer aan populariteit. Het begon twee jaar geleden toen grote namen als Justin Bieber, Post Malon, Kendall Jenner en Ariana Grande gespot werden in de rubberen stappers van crocs. Toen Birkenstock daarna ook diens versie van het schoeisel op de markt bracht, was het hek van de dam.

De klomp stijlvol in je garderobe opnemen is gelukkig geen gevalletje mission impossible. Kies voor clogs in een neutrale kleur en laat die kleur terugkomen in je outfit door bijvoorbeeld een trench coat of top in diezelfde kleur te dragen.

Bron: Who What Wear | BrunoPress, Instagram