De denimrok is minder moeilijk om te stylen dan je wellicht dacht

Wij delen inspiratie!

Zwarte blazers, klassieke jeans en witte blouses zijn items die we veelzijdig noemen, maar wist je dat een denimrok deze titel ook verdient? Met dit kledingstuk kun je eindeloos variëren.

De denimrok is terug

Expect the unexpected‘ is een credo dat goed van toepassing is op de modetrends du moment. Want ze echt zien aankomen? Dat gebeurt zelden. En hoewel we weten dat vele trends na enkele jaren of zelfs decennia weer terugkeren, weten we nooit precies wanneer. Neem nu de denimrok.

De denimrok maakte al meerdere keren een rentree in de modewereld. Nadat het in de seventies in de modewereld werd geïntroduceerd keerde de denimrok in 1983 terug in een miniskirt-versie. Vervolgens werd het in de nineties een staple binnen tienermode. Vervolgens sudderde de trend een beetje door. Echt groot werd de rok niet meer. Tot nu dan. De denimrok heeft een comeback gemaakt om u tegen te zeggen. Met name de maxi- en midirok zijn momenteel erg geliefd. In elke winkel – of het nu een high street brand is of een designer – kun je wel een spijkerrok shoppen.

En als je het pareltje nog niet in je garderobe hebt, raden we zeker aan om je garderobe ermee te verrijken. Influencers laten momenteel massaal op Instagram zien hoe je de rok rockt (pun intended).

Double Denim (of zelfs triple)

Natuurlijk kun je een denim skirt dragen met items van andere materialen, maar een double denim look misstaat niet. Combineer je spijkerrok met een ander spijkeritem. Feeling bold? Dan kun je ook nog een spijkertop onder een spijkerjas dragen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Allegra Shaw (@allegrashaw)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire)

Stoer met leer

Er was een tijd waarin de spijkerrok een beetje een tuttig imago had. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. De spijkerrok is hot! Maar mocht je ‘m graag een beetje stoer maken? Draag de rok dan met een leren jas. Works everytime!  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Izzy Dilger (@izzydilg)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raeann Langas (@raeannlangas)

Een ander kleurtje

Staar je overigens niet blind op spijkerrokken in klassiek blauw. Het kan juist hartstikke leuk zijn om te experimenteren met kleuren. Op dit moment is ook de witte spijkerrok erg geliefd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Astrid Boutrot (@astrid_boutrot)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Izzy Dilger (@izzydilg)

Office chic

Een spijkerrok kun je prima naar kantoor dragen. Het item is lekker makkelijk te stylen. Doe het door het te combineren met een blazer of witte blouse en je ziet eruit om door een ringetje te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Met een (crop)top

En dan heb je nog van die dagen waarop je het allemaal niet te ingewikkeld wilt maken. Ook daar leent de spijkerrok zich perfect voor. Draag er een mooie (crop)top bij en je hebt al een look!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chrissy Rutherford (@chrissyford)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ELISA MAINO (@la_mainoo)

Perfect voor de lente

Bovenstaande illustreert perfect hoe veelzijdig een spijkerrok is, maar de voordelen zitten ‘m niet alleen in de styling. Het is ook een perfect overgangsstuk naar de wat warmere lentedagen. Een midi- of maxirok bedekt het grootste deel van je benen, maar er is ook genoeg airflow. En omdat ze zo goed te combineren zijn met tig soorten foot wear (van ballerina’s tot hoge laarzen), kun de outfit luchtiger of juist warmer maken. Ideaal!

Inspiratie: Who What Wear | Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws