Door deze tips worden je benen veel sneller bruin

Hallo sunkissed legs.

Een sunkissed glow staat hoog op ons verlanglijstje deze zomer. Hebben je benen de afgelopen maanden nog niet zoveel zon gezien en zou je graag wat bruiner willen ogen? Wij delen een aantal tips!

1. Water

Op het water word je sneller bruin dan op het land. Al drijvend op je luchtbedje vang je door de weerspiegeling van het water meer zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt. Smeer je echter wel goed in als je het water op gaat, want je verbrandt daardoor ook extra snel.

2. Scrubben

Ga je zonnen? Onderwerp dan je benen aan een extra goede scrubsessie. Doordat je de dode huidcellen weg scrubt, kan de zon beter bij je huid komen en word je ook egaler bruin. Je moet er even wat tijd investeren in de voorbereiding, maar dan heb je ook wat!

3. Eet tomaten, wortelen en zoete aardappelen

In tomaten, wortelen en zoete aardappelen zit veel caroteen. En je zou het misschien niet verwachten, maar dit doet veel goeds voor een mooie sunkissed skin. Door veel caroteen te eten, wat in deze voedingsmiddelen zit, komt dat kleurtje namelijk sneller op gang. Wij weten wat we in ons boodschappenmandje gooien de volgende keer!

4. Wees geduldig

Geduld is een schone zaak, ook als je bruin wilt worden. Een mooie, en gezonde, bruine huid krijg je namelijk niet in een uurtje. Ga dus niet als een gek liggen bakken en braden in de volle zon, want dat is absoluut niet goed voor je huid. Bouw het kleurtje rustig op voor het beste en langdurigste effect. En vergeet vooral niet om je goed in te smeren, want ook dan krijg je een long lasting kleur en is het minder schadelijk voor je huid.

5. Moisturizer

Nadat je met een goed gescrubde (en ingesmeerde) huid een hele dag op het water hebt vertoefd, is het tijd om de huid nogmaals te verzorgen. Dit keer met een moisturizer. Dit middeltje is namelijk niet alleen goed voor de verbrande huid, maar kun je het beste altijd smeren na een dagje zonnen. Het helpt je huid om niet te vervellen, waardoor je langer dat gewenste kleurtje vasthoudt.

Last but not least: je gezondheid komt natuurlijk op de eerste plaats. Mocht flaneren in de zon er voor jou niet inzitten, dan zijn er anno natuurlijk talloze producten waarmee je alsnog voor een zonnige gloed over je benen kunt zorgen. En als ook dat niet je ding is: een plekje onder de parasol met een ijskoude rosé ernaast is óók niet verkeerd, n’est-ce pas?

Bron: Beau Monde | Beeld: RF Studio (Pexels)