Oh nee: dit is volgens kappers de grootste fout in de kappersstoel

Better safe than sorry!

Je hebt misschien een kapsel in je hoofd die je graag wilt, maar het ligt altijd aan de kapper of het er ook daadwerkelijk zo uit gaat zien. Toch zijn er ook dingen die je zelf kunt doen, of zeg maar gerust: beter niet kunt doen. Kappers waarschuwen namelijk voor de volgende fout, en we zijn daar allemaal schuldig aan...

Zithouding

We proberen bij de kapper lekker ontspannen in de stoel te gaan zitten, ondanks dat we soms rechtop moeten zitten van de kapper. Dat je je hoofd recht houdt tijdens het knippen is belangrijk, want wilt natuurlijk geen scheve lokken krijgen. Maar heb jij ooit gelet op je zithouding als je in de kappersstoel zit? Vast niet, maar dit blijkt wel heel belangrijk te zijn. Je zithouding speelt namelijk een heel grote rol bij het knippen.

Amerikaanse haarstylist Lacy Redway waarschuwt daarom om goed op je zithouding te letten en vooral niet je benen over elkaar te doen. Volgens haar komt dit omdat je dan scheef zit. En zo kan de kapper niet zien of je haar recht geknipt is, pas als het te laat is.

Relaxen

Dus voor het volgende kappersbezoek: beentjes niet over elkaar. Het is beter om ze rustig naast elkaar te zetten of eventueel op een verhoging, maar net wat jij zelf prettig vindt. Probeer ook niet met je hoofd te bewegen als je praat of de hele tijd je telefoon staren. Een goed moment om even offline te gaan en te ontspannen, terwijl de kapper met jouw haar bezig is. Op deze manier kan de kapper het werk goed uitvoeren en verlaat jij de kapsalon met de coupe van je dromen. Win-win!

Bron: Grazia | Beelden: NL Beeld