Met deze huidverzorgingsproducten kun je het beste voor je dertigste beginnen

Voorkomen is beter dan genezen!

Skin care woman putting face mask product cleaning skincare beauty lifestyle - Asian woman looking in LED mirror in bathroom applying facial cleanser lotion.

Zit je nog in je twintiger-jaren en nader je de ‘big thirty’? Dan wordt het hoog tijd om deze huidverzorgingsproducten in te slaan – én braaf te gebruiken. Zo behoud jij ook in je thirties een perzikhuidje.

Dagelijkse zonbescherming

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar om lijntjes te voorkomen, moet je dagelijks een SPF gebruiken. Eigenlijk al vanaf een jonge leeftijd, maar zodra dat ene getal nadert al helemáál. Wist je dat zichtbare veroudering van de huid namelijk voor 80 procent wordt veroorzaakt door die Uv-stralen? Breng ten minste één keer in de ochtend een SPF van minimaal 30 aan, en als je veel tijd buiten doorbrengt, zelfs elke twee uur.

Oogcrème

Als je nog aan het genieten bent van je twintiger-jaren, is de kans groot dat je momenteel alleen nog dag- en nachtcrème gebruikt. Toch is de huid rond onze ogen de dunste huid van ons lichaam en een van de eerste plekken die je leeftijd verklapt. Vroeg beginnen met een oogcrème ontwikkelt een goede gewoonte, en zelfs als je niet een zichtbare rimpel behandelt, hydrateert het de huid zodat de rimpels minder zichtbaar worden als je ouder bent. Beginnen met smeren dus, want het oog wil ook wat!

Exfoliëren

Eenmaal achter in de twintig beginnen sommige vrouwen de vroege tekenen van schade door de zon al te zien en willen ze die microscopische lijntjes te lijf gaan. Het is belangrijk om in deze fase, naast het goed reinigen van je huid, ook wekelijks te exfoliëren. Ook hierbij geldt: hoe eerder, hoe beter. Plan dus een wekelijks momentje voor deze goede gewoonte in en doe vervolgens je skincare routine zoals je die gewend bent.

Bron: Vogue | Beeld: Adobe Stock