Marie Claires weekendtips

Van toffe workshops tot fijne foodtips!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Ga naar de smart styling & fair vintage van Marie Claire

Snak je naar stylish tips voor het verduurzamen van je garderobe, en heb je zin in een inspirerende middag met leuke vrouwen? Kom dan 18 juni naar de Marie Claire Masterclass smart styling & fair vintage in het Pulitzer Amsterdam. Slimme stylisten en groene experts delen tijdens de Marie Claire Masterclass tips voor het verduurzamen van je garderobe – van vintage adresjes tot het samenstellen van de perfecte capsulecollectie. En na afloop ontvang je een goodie bag t.w.v. meer dan €130!

Wanneer:
18 juni, 13.00 tot 16.30 uur.

Waar:
Pulitzer Amsterdam | Prinsengracht 323, Amsterdam.

Bezoek het Uit de Schaduw festival

We zijn als maatschappij hard op weg om gesprekken over mentale gezondheid te normaliseren, maar er moeten nog veel stappen gezet worden. Hanna Verboom is een van de personen die hiervoor pleit en open praat over haar bipolaire stoornis – en ze maakt er verscheidene docu’s over. Ze kreeg hier zoveel reacties op en er bleek veel belangstelling voor te zijn, dat ze besloot om samen met Stichting Get It Done het festival Uit de Schaduw te organiseren met een programma over mentale gezondheid. De vaste gasten uit de Uit de Schaduw documentaire zullen erbij zijn en je kunt veel verhalen, workshops, muziek én ruimte ervaren.

Wanneer:
17 juni, van 10.00 tot 20.00 uur.

Waar:
Buitenplaats de Hoorneboeg | Hoorneboeg 5, Hilversum.

Haal een Falafel bowl van Poké Perfect

Als we het ergens over eens zijn, dan is het wel dat een warm weekend geen kookweekend is. Lang boven de pannen staan? Nee dank je. Wie alsnog heerlijk comfort food wil eten is bij Poké Perfect aan het juiste adres. Onlangs lanceerde het foodconcept The Famous Falafel Bowl. Hiervoor sloeg het concept de handen ineen met het oostmediterrane restaurant NENI. De falafel, hummus en Asian Tahinasaus zijn afkomstig uit dit restaurant.

Waar: 
Vanaf nu verkrijgbaar bij alle Poké Perfect locaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Poké Perfect (@poke.perfect)

Support your locals tijdens Sustainable Gastronomy Day

Op zondag 18 juni is het Sustainable Gastronomy Day, een speciale dag die gewijd is aan de duurzame keuken. En wat is er dan beter dan genieten van delicatessen die gemaakt zijn met écht lokale producten? Bij het Haagse restaurant Botanica kiezen ze voor eigen teelt en huisgemaakte producten. Door samen te werken met lokale leveranciers ondersteunen ze de kleine ondernemers in de stad en bieden ze je het beste van Nederland. Van product tot bord: ze willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

Wanneer:
Botanica is dagelijks geopend.
Van 10:30 – 14:00 en 17:30 – 22:30 uur.

Waar:
Botanica | Kneuterdijk 8, Den Haag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Botanica (@botanica.thehague)

Koop kaartjes voor The Family Circle

Oké, niet dit weekend, maar volgende weekend: The Family Circle. Tijdens dit tweedaagse festivalweekend voor de hele familie wordt De Hallen in Amsterdam omgetoverd tot een terrein waar je onder meer de mooiste kleding, accessoires, beauty- en interieuritems kunt bemachtigen en waar je DIY-, travel- en foodinspiratie kunt opdoen. Maar dat is nog niet alles. Zo worden er tijdens het festival maar liefst vijftig workshops georganiseerd. Denk aan bloemenkransen- en kronen maken, zeefdrukken, upcycling of bakken. Daarnaast zal illustrator en tv host Jill van JILLSORIGINALS spreken en een workshop geven. Hoe leuk!

Wanneer:
24 en 25 juni.

Waar: 
De Hallen | Hannie aDnkbaarpassage 47, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Family Circle (@the_family_circle)

Kijktips

Blijf je liever uit de zon? Dan kun je dit weekend weer heerlijk neervlijen op de bank met een goed gekoeld drankje in je hand voor een hoop fijne kijktips. Zo is afgelopen op Disney+ de miniserie The Full Monty verschenen – met in de hoofdrollen weer de karakters van de originele film uit 1997.

Op het streaming-platform Mylum is sinds deze week daarnaast de spannende thrillerserie Nordland 99 te kijken. In de Deense serie volgen we drie tieners die de verdwijning van hun vriend onderzoeken, daarbij botsen met de lokale politie en geheimen ontdekken van hun kleine stad.

Nog niet genoeg spanning gehad? Op Netflix is donderdag het zesde seizoen van het spannende Black Mirror verschenen, en op HBO Max valt er genoeg te lachen met de klassieker Police Academy uit 1984. Ook als je binnenblijft, heb je dit weekend dus genoeg leuks om je mee te vermaken. Fijn weekend!

Beeld: NL Beeld, BrunoPress 

Laatste nieuws