More barbiecore: de trend du moment afgekeken bij influencers

De modewereld is geobsedeerd door deze kleurrijke trend.

De gehele mode-industrie is geobsedeerd door barbiecore. En wij? Wij doen daar lekker aan mee. Roze mag gezien worden, roze mag in je kast hangen, roze mag gedragen worden. Ben je benieuwd hoe mensen deze toch wel felle kleur dragen en combineren met andere items uit hun kast? Wij besloten het af te kijken bij influencers.

Geïnspireerd door Barbie

Je kunt het bijna niet gemist hebben, maar de Barbiefilm van Greta Gerwig met Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken is coming. Hoewel de film nog niet uit is – in juli is het zover –, vormt het al meer dan een jaar een inspiratiebron. Zo leeft #Barbiecore weer helemaal op.

Roze is natuurlijk altijd al een zomerkleur geweest. Op dit moment is de kleur ook in trek, en experts verwachten dat de populariteit van de shade alleen maar gaat toenemen. Volgens hen heeft het allemaal te maken met de Barbiefilm die eraan komt. "We omarmen een Barbie-tastische zomer door alle dingen te doen die Barbie doet", stelt mode-expert Stephanie Callahan. "Ze reist, ze chilt met haar vrienden en met Ken, ze doet aan self-care en zelfliefde." Modestylist Emily DeSimone ziet dat ook. "Deze zomer krijgen we weer een glimp van het pre-pandemiegevoel. Wie kan ons beter van inspiratie voorzien dan de koningin van de garderobeveranderingen zelf?"

Zuurstokroze

Een absolute Barbiekleur is natuurlijk roze. En misschien zie je nu wel meteen Reese Witherspoon als Elle Woods in Legally Blonde voor je, maar het is helemaal niet zo moeilijk om deze kleur op te nemen in je street style-look.

Influencers en celebrities omarmen de trend massaal. Zo rockte Emily in Paris-actrice Ashley Park een prachtige roze look (en doe schoenen schreeuwen al helemaal Barbie). Ook Hailey Bieber is fan. Zij werd ook al (meerdere keren) gespot in een zuurstokroze ensemble.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SOFIA (@iamsofiaandres)

Subtiel

Natuurlijk hoef je niet helemaal full fuchsia te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om op een subtiele manier een draai te geven aan Barbiecore. Bijvoorbeeld door alleen een handtas in het roze te dragen.

En hoewel fuchsia misschien de ultieme Barbieroze tint is, kun je ook met andere roze kleurtinten experimenteren. Het hangt allemaal van je persoonlijke stijl af. "Voor sommigen is dat misschien een mauve-roze kleur, terwijl het voor anderen een warm-roze mini-jurk met verenrand is", vertelt trendvoorspeller Kendall Becker. Oftewel: alle kleuren roze zijn geoorloofd!

Bron: The Zoe Report | Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram