Crochet away: zo stylen influencers dit seizoen de gehaakte jurk

Gehaakte items zijn opnieuw de trend van de zomer.

In 2020 kwam de crochet trend voorzichtig om de hoek kijken en sindsdien is de trend met de zomer populairder en populairder geworden. Van bucket hats tot gilets en van tassen tot jurken. Vandaag richten we ons op dat laatste, want als iets hot and happening is in crochet land, dan is het de gehaakte jurk wel.

Perfecte zomerjurk

De gehaakte jurk lijkt momenteel meer in trek dan ooit, maar we moeten niet vergeten dat het item eigenlijk altijd al een summer favorite was. Het silhouette maakt de jurk nonchalant en het design maakt het item luchtig. Daarnaast is een dergelijke jurk het perfecte kledingstuk om over je zwemkleding heen te dragen wanneer je naar het strand gaat. Al leent het gehaakte item zich heus niet alleen als beach favorite. Draag er een slip dress onder en je bent klaar om naar chiquere aangelegenheden te gaan. De gehaakte jurken komen in allerlei soorten en maten, maar momenteel scoort de witte, simplistische jurk hoog op Instagram. Zo showde modestylist Monikh de look al op Instagram en ook fashionkenner Jessica Skye heeft er eentje in haar garderobe opgenomen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Marie (@madamebshops)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Variatie

De witte crochet dress is momenteel helemaal in de mode, maar ook andere varianten zijn trending. Voor de kleurliefhebbers zijn er de bontgekleurde jurken, maar ook als je graag zwart draagt (wat met de juiste styling prima kan in de zomer) is er voor jou wat wils.

De two piece



Is een jurk niet helemaal jouw ding? Dan kun je ook op een andere manier gehoor geven aan deze trend. Zo kun je ook kiezen voor een gehaakte set. Sla je twee vliegen in een klap, want de co-ord is deze zomer ook helemaal in! En anders kun je altijd nog een crochet tas of crochet bucket hat aan je collectie opnemen. Iets subtieler, maar daarmee niet minder leuk!

Bron: The Zoe Report | Beeld: NL Beeld/BrunoPress