Priyanka Chopra Jonas trots op serie Citadel: 'De rol van Nadia was ontwikkeld voor een vrouw van kleur'

Prime Video is met Citadel een veelbelovende dramaserie rijker. De hoofdrol is weggelegd voor Priyanka Chopra Jonas en de actrice is hier meer dan trots op, zo vertelt ze in de nieuwe Elegance.

Een nieuw punt bereikt

In Citadel vertolkt Priyanka de rol van Nadia Sinh, een elite-agent voor het spionage-agentschap Citadel. In de nieuwste Elegance deelt de actrice dat ze het heel tof vond om deze rol te spelen. "En weet je wat cool was, de rol van Nadia was vanaf het eerste moment ontwikkeld voor een vrouw van kleur", zo vertelt Priyanka daarover aan Elegance. "Als vrouw heb ik mijn gehele carrière moeten vechten om mijn personages te beschermen en ze vrijheid te geven in hun beslissingen." 

Het moment waarop deze generatie vrouwelijke acteurs en de generatie daarvoor zo lang hebben gewacht is eindelijk aangebroken: ook voor vrouwen (van kleur) zijn nu toffe rollen weggelegd. "We zijn op een punt gekomen dat de volgende generatie er hopelijk niet aan hoeft te twijfelen om gecast te worden in hoofdrollen. Die strijd is gestreden, zelfs in genres die door mannen worden gedomineerd, Dat maakt me heel, heel trots. Niet in de laatste plaats omdat ik sinds dit project hetzelfde salarisstrookje krijg als mijn mannelijke tegenspelers." 

Gemakkelijk op de set

Er zijn veel veranderingen gaande in Hollywood. Goede veranderingen. Zo deelt Priyanka dat haar dochter nog maar net geboren was toen ze moest filmen voor de serie en dat het mogelijk was om de balans tussen werk en privé te vinden. "Ik voelde me op mijn gemak toen we extra moesten filmen voor Citadel. Mijn dochter was net geboren en ik wist gewoon niet hoe ik kon reizen om deze extra shoot te doen. Ik voelde me verantwoordelijk voor haar zorg én tegenover de serie. Daardoor voelde ik me angstig. Voor het eerst durfde ik zoiets persoonlijks überhaupt naar voren te brengen. Iedereen ging daar gelukkig goed mee om." 

Verder lezen? Het volledige interview met Priyanka lees je in de nieuwe Elegance. Nu in de winkel! 

Interview: Jorrit Niels | Beeld: NL Beeld