Handig: zo neem je altijd de juiste hoeveelheid kleding mee op vakantie

Overvolle koffer? Dat is verleden tijd!

Je paspoort ligt klaar, de out of office is ingesteld en je koffer...? Die ligt nog open omdat je niet weet wat je mee moet nemen. Een koffer inpakken blijft altijd lastig, want je wilt natuurlijk niet te weinig meenemen. Met deze tips neem je voortaan altijd de juiste hoeveelheid mee.

Ondergoed en sokken

Allereerst is het belangrijk dat je eerst goed voor je hebt op wat voor vakantie je gaat. Ga je op een zonvakantie? Dan neem je natuurlijk andere kleding mee dan als je bijvoorbeeld op een actieve vakantie gaat. Dan is het belangrijk om eerst bij de simpele dingen te beginnen. Ga je twee weken op vakantie? Dan moet je sowieso veertien paar onderbroeken en sokken meenemen. Easy, toch? Oké, als je op zonvakantie gaat kun je het aantal paar sokken wel verminderen, aangezien je daar veel op slippers loopt. Scheelt je weer ruimte.

Kleding

Dan nu over naar je kleding. Want wát moet je in hemelsnaam allemaal inpakken? Allereerst moet je je bedenken dat je je op vakantie waarschijnlijk meerdere keren per dag omkleedt. Houdt er dan ook rekening mee dat je je strandkleding bijvoorbeeld vaker gaat dragen dan 1 keer op een dag. Je hoeft dan dus niet voor elke dag ook nog eens een nieuwe strandoutfit in te pakken.

Ook elke dag een nieuwe bikini is niet nodig! Twee á drie bikini’s is voldoende. Zorg er daarnaast voor dat je altijd een aantal goede basics mee hebt, denk aan: basic shirtjes, rokjes en shorts. Doe daar een aantal jurkjes bij en voilà!

Schoenen

Schoenen is natuurlijk weer iets heel anders dan je kleding en je ondergoed. Deze items nemen namelijk heel wat ruimte in. En eerlijk is eerlijk, de meeste schoenen die we meenemen op vakantie doen we niet eens aan omdat het te warm is. Slippers en leuke sandaaltjes to the rescue! Neem dus één paar sneakers mee en neem voor de rest gewoon open schoenen mee. Heerlijk!

Bron: NSMBL, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock