Moet je je haar voor het verven nu wel of niet wassen?

Het maakt een groot verschil voor het resultaat.

Brunette young woman washing her hair in shower

Als je je haar bij de kapper in de verf laat zetten, dan hangt daar vaak een behoorlijk prijskaartje aan. Je wilt dus dat het goed gebeurt – een wens die je overigens ook hebt als je het thuis gaat kleuren. Maar hoe bereid je je lokken het beste voor op een verfbeurt? Moet je je haar van tevoren dan wel of niet wassen?

Wel of niet wassen?

We willen allemaal het beste voor ons haar – ook al weten we heus dat verven dan niet het beste is, maar hey, a girl's gotta do what a girl's gotta do. Dus als we onze lokken willen kleuren, dan willen we een zo mooi mogelijk resultaat bereiken. Haarstylist bij Zahir Ziani Salon Allison Gandolfo raadt daarom aan om je haar te wassen voor je het laat verven. Aan Marie Claire Russia legt ze uit waarom.

"Als je haar vies is, raad ik aan om het te wassen voor je kleurbehandeling. De enige uitzondering is als je een gevoelige hoofdhuid hebt of gevoelig bent voor haarverf." In dat geval zou je volgens Gandolfo het beste je colorist of je dermatoloog om advies kunnen vragen. "Zij kunnen vertellen hoe je een gevoelige hoofdhuid het beste kunt kalmeren en reinigen voor je het gaat kleuren."

Wat doet het precies?

Gandolfo vervolgt waarom het zo belangrijk is om je haar te wassen voor het verven. Hoe schoon je haar wel of niet is heeft namelijk een invloed op het resultaat. Zo kunnen de natuurlijke oliën op een niet gewassen hoofdhuid ervoor zorgen dat de verf aan het begin van je lokken niet goed hecht. "Het is dus echt het beste om je haar te wassen om de beste kleurervaring te krijgen. Als je haar vies is en je normaal gesproken niet gevoelig bent voor haarverf, was je haar dan 12 tot 24 uur voordat je het gaat verven."

Niet alleen voor het verven is het belangrijk om een wasadvies op te volgen, maar ook daarna. Zo is het belangrijk om een shampoo van hoge kwaliteit te gebruiken. Bij je haarsalon hebben ze goede opties beschikbaar. Kies in ieder geval voor shampoos die vrij zijn van siliconen. Op deze manier blijft je kleur langer behouden.

Bron: Marie Claire RS | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Naked lady with long wet hair standing under water drops while taking shower at home