Hoe kun je je linnen items het beste wassen?

Hoe kun je vlekken verwijderen en hoe zorg je ervoor dat de stof mooi blijft?

Tijdens het warmste seizoen van het jaar flanneren de meesten het liefst in ademende stoffen. Linnen is dan de meest geliefde keuze. Het ademt en het is stijlvol. We willen items van dit materiaal dan ook zo lang mogelijk mooi houden. Daarmee rijst de vraag: hoe kun je linnen items eigenlijk het beste wassen?

1. Controleer het etiket

Linnengoed kan over het algemeen vaak in de wasmachine gewassen worden, maar het kan ook voorkomen dat je het met de hand moet wassen. Weet je het niet zeker? Check dan altijd eerst het wasetiket.

2. Wasmachine

Zorg ervoor dat als je je linnenkleding in de wasmachine doet, je het programma op 'fijne was' instelt. Daarnaast is het belangrijk dat je de wastrommel niet te vol stopt, zodat je items vrij kunnen bewegen tijdens het wassen.

Heb je een vlek? Begin dan eerst met een voorwasje of breng een vlekkenverwijderaar aan, laat dit even intrekken en ga dan verder met wassen zoals gebruikelijk.

3. Handwas

Een handwas kan nooit kwaad als het om linnen gaat. Vul een kleine bak met koud water en voeg een klein beetje wasmiddel toe. Het water moet een klein beetje zeepachtig zijn, maar zorg ervoor dat dit niet te veel is. Wrijf zachtjes het kledingstuk in het water, maar zorg ervoor dat je de stof niet draait, uitwringt of uitrekt. Klaar? Vul opnieuw de bak met koud water en zorg ervoor dat al het wasmiddel verwijderd wordt voordat je je kleding laat drogen.

4. Drogen

Je linnengoed kun je het beste in de openlucht laten drogen. Ruikt ook nog eens extra lekker! Hang je items op aan een waslijn of leg ze plat neer om te kunnen drogen. Vermijd de droger, de hitte kan namelijk de vorm en kwaliteit van je linnengoed beschadigen. Good luck!

Bron: Who What Wear UK | Beeld: Svitlana (Unsplash)