Pink carpet: Margot Robbies mooiste Barbie-outfits op een rij

Life in plastic, it's fantastic

Een garderobe á la Barbie? Margot Robbie heeft het. Ze verscheen de afgelopen tijd aan de lopende band als levensechte Barbiepop op de roze lopers van de Barbie-film premières. We zetten onze favoriete looks van de hoofdrolspeelster voor je op een rij.

Première

Na lang wachten en oneindig veel trailers en andere roze voorpret was het deze week eindelijk zover: de gloednieuwe Barbie-film verscheen voor het eerst op het witte doek. Margot Robbie vertolkt de rol van Barbie, maar dat doet ze niet alleen meer ín de film. Overal waar ze komt, verschijnt Margot als een levensechte Barbie op de pink carpet.

Ter ere van de film vond vorige week de officiële wereldpremière plaats in de Shrine Auditorium and Expo Hall in Los Angeles. Margot Robbie – of eigenlijk haar stylist Andrew Mukama – wist hiervoor de perfecte outfit samen te stellen. De actrice verscheen in een prachtige custom Schiaparelli couture jurk op de roze loper.

Bron: NL Beeld

De jurk die Margot droeg was niet zomaar een creatie, maar het stuk was geïnspireerd op de ‘Solo in the Spotlight‘-Barbie. Deze speciale Barbie werd in 1960 uitgebracht als een limited edition.

Voor een event op Bondi Beach in Sydney koos Margot voor een zwart-witte jurk van Hervé Léger, geïnspireerd door de outfit die Barbie droeg in 1959.

Hoewel Margot helaas niet in ons kikkerlandje verscheen voor de première, is de actrice wel een hoop andere landen afgegaan. Zo reisde ze naar Mexico-Stad om opnieuw haar verschijning te maken als levensechte Barbie. Hier droeg ze een kleurrijke Emilo Pucci-jurk die geïnspireerd is op de 'Totally hair'-barbie uit 1992. En inderdaad, zelfs het kapsel van de Barbie destijds heeft ze overgenomen.

Op de Europese première in Londen koos Margot voor een chiquere Barbie-look. De zachtroze, satijnen jurk van Vivienne Westwood matcht met Barbies outfit uit 1960.

Ook op de première in Zuid-Korea was Barbie – pardon, Margot – van de partij. En daar verscheen ze in niet één, maar twee bekende Barbie-looks. Waar ze 's middags begint met een casual roze mantelpakje, sluit ze de avond af in een prachtige glitterjurk van Versace. Deze looks zijn gebaseerd op de 'Day to night'-Barbie uit 1985.

Bij een ander event in Los Angeles kon Margot haar inner Barbie nog altijd niet loslaten, en verscheen ze in een Valentino-outfit die geïnspireerd is op de Pink and Fabulous'-Barbie uit 2015.

Na al deze satisfying looks, snappen we dat je niet kunt wachten om de film eindelijk te zien. Dat wordt rennen naar de bioscoop! Als je dat nog niet allang gedaan hebt natuurlijk.

Bron: Beau Monde, Archief Marie Claire | Beeld: NL Beeld, Instagram