Margot en Ryan over opnames op knalroze Barbie-set: ‘Flinke shot dopamine’

'Het was één grote roze koortsdroom.’

Zijn er geschiktere personen dan Margot Robbie en Ryan Gosling om de iconische rollen van Barbie en Ken te vertolken in de nieuwe Barbie-film? Wij geloven van niet. Toch moesten de twee maandenlang in de huid kruipen van de iconische poppen en dat had nog best wat voeten in de aarde, zo vertellen de hoofdrolspelers aan Grazia.

Rozer dan roze set

Maandenlang reden Margot Robbie en Ryan Gosling in een Barbie-auto door felgekleurde straten langs levensgroot nagebouwde Barbie-huizen. In matching outfits met gewaxte lijven. En dat allemaal voor de nieuwe, door Greta Gerwig geregisseerde Barbie-film. “Een flinke shot dopamine”, omschrijft Margot Robbie de set. Niet alleen voor de hoofdrolspeelster voelden de opnames als een dosis van het gelukshormoon; tijdens het filmen van Barbie vorig jaar wilde iederéén een kijkje komen nemen op de rozer dan roze set. “We filmden in dezelfde studio als de nieuwe Fast & Furious-film en ik heb nog nooit zoveel volwassen kerels smoesjes zien verzinnen om even langs te wippen”, lacht de Australische, die ook producent van de film is, tijdens de filmbeurs CinemaCon in Las Vegas, waar Grazia de cast spreekt.

Genoeg ‘Kenergy’

Ook Ryan Gosling moet daar bekennen dat hij de wereld van Barbie – in ieder geval de versie die hij opsiert als Ken – heeft omarmd. De acteur staat bekend als vrij serieus en nogal gereserveerd, maar tekende voor de rol na het lezen van het script, dat hij ‘ontzettend slim gevonden’ noemt. Daarna stortte hij zich vol overgave op de klus. “Ik kende Ken alleen van een afstandje”, grapt hij over de mannelijke metgezel van Barbie. “Ik moest hem nog vanbinnen leren kennen. Als ik eerlijk ben, heb ik getwijfeld of ik wel genoeg ‘Kenergy’ had, maar Margot en onze regisseur Greta Gerwig hebben dat echt in me opgerakeld.”

Metamorfose

Alhoewel veel mensen meteen een gelijkenis zagen toen bekend werd dat Ryan de rol van Ken ging spelen, onderging de acteur toch een aardige metamorfose, met een volledige lichaamswax als pijnlijkste onderdeel. “Het ene moment leefde ik mijn eigen leven, het volgende moment had ik gebleekt haar en gladde benen en rolschaatste ik door Venice Beach. Er waren wel van die momenten dat ik erbij stilstond dat ik onder de bruiningscrème zat en rondliep in een jas met niks eronder. Maar het was het soort project waar je je in mee moet laten slepen, en dat gebeurde ook. Het was één grote roze koortsdroom.”

Barbie draait vanaf nu in de bioscoop. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Margot Robbie en Ryan Gosling, waarin ze nog veel meer vertellen over de film. 

Bron: Grazia | Tekst: Daniëlle Kool | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws