Zo vind je de rode kleur lippenstift die perfect bij je past

De klassieke kleur staat iedereen, mits goed gekozen.

Rood gestifte lippen? Een instant mood booster! Het geeft je look direct dat beetje extra. Toch kan het soms best lastig zijn om een tint te vinden waar jij blij van wordt. Marie Claire geeft een aantal handige tips om de kleur te vinden die perfect bij jou past.

Oranjerood of toch meer roze?

Rode lippenstift is misschien wel het meest iconische beautyproduct ter wereld. Sterren als Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor staan nog altijd bekend om hun rood gestifte lippen. Maar hoe vind je nou de juiste kleur die past bij jouw huid? Scroll naar beneden voor passend advies.

Bleke huid

Het contrast tussen een rode lippenstift en een bleke huidskleur is groot. Dat kan in eerste instantie vaak als heftig worden ervaren, maar met een lippenstift met een blauwe ondertoon zit je vaak goed. Kersenrood, mauve en paars zijn daarom geschikte kleuren voor een lichte huid. 

Getinte huid

Mensen met een getinte huid komen weg met bijna alle kleuren rood. Heb je deze huidteint en draag je knalrode lippenstift, dan lijken je tanden velen malen witter dan ze daadwerkelijk zijn. Als je dit te heftig vindt, kun je kiezen voor een kersrode glos. 

Donkere huid

Heb je een donkere huidskleur, dan zijn oranjetinten jouw ding. Koraal, goud, koper of bruin, jij kan het allemaal even goed hebben. Wil je gaan voor wat meer contrast? Dan is knalrood een goede optie. 

Tips voor lipsticks

Als je een eenmaal jouw perfecte rode kleur hebt gevonden, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom is het essentieel om je nieuwe stick goed te bewaren en juist aan te brengen. Hieronder vijf do’s en don'ts met lippenstift:  

  1. Scrub je lippen met een oude tandenborstel. Zo verwijder je oude, loszittende velletjes op een subtiele manier.
  2. Breng twee lagen lippenstift aan en dep, na de eerste laag, met een tissue op je lippen. Zo blijft je lippenstift beter en langer zitten.
  3. Draag je meerdere lipsticks met je mee? Bewaar deze dan in een (pillen)doosje, zodat ze niet slingeren in je tas.  Ideaal voor onderweg.
  4. De beste manier om lippenstift vlekken uit kleding te verwijderen is met haarspray. Spuit de spray op de vlek, laat het een paar minuten intrekken, dep de vlek nat en was vervolgens kledingstuk in de wasmachine.
  5. Smeer, voordat je je lippenstift aanbrengt, eerst concealer op je lippen. Dit zorgt ervoor dat de kleur van een lipstick beter uitkomt. 

Bron: Elegance  | Beeld: NL Beeld