Stijlinspiratie: zo stijl je de rosette trend voor verschillende gelegenheden

Voor een avondje uit, een luie stranddag of another day at the office: de rosette trend kan altijd.

Hoewel bloemen nooit van het fashion straatbeeld zullen verdwijnen, duiken ze wel op in allerlei verschillende vormen. De nieuwste floral trend is de rosette trend. In het haar, aan de voeten of op de jurk: we zien de rozen echt overal. We vertellen je hoe je ze stylet voor verschillende gelegenheden.

Comeback

We zagen het al op de catwalk, celebrities kunnen er niet omheen en ook influencers hebben 'm al omarmd: de rosette trend. We hebben het hier niet over een print van rozen, maar een 3D go-to-applicatie op je jurk, minirok of schoenen – en, eerlijk gezegd, alle andere fashion items die je kunt bedenken. Net als vele andere trends heeft ook deze een aantal serieuze historische wortels. Van de paarse bloemenbroche van Carrie Bradshaw tot de roze rozenhoed van wijlen prinses Diana: het was slechts een kwestie van tijd voordat deze trend haar comeback maakte.

Ben je ook groot fan van de rosette trend, maar weet je niet waar je moet beginnen? We got you. We zetten verschillende gelegenheden op een rij waarbij je de rozen helemaal kunt stylen naar jouw smaak.

Naar een feestje

De rosette trend is op zoveel verschillende manieren te stylen – maar onze voorkeur gaat stiekem toch een beetje uit naar een feestelijke touch. Een goede roos op je jurk, top of zelfs pumps maakt je look immers meteen party proof. Ga all-out met rozen over je gehele outfit, of houd het elegant en minimalistisch met één roos op een opvallende plek.

Naar kantoor

De rosette trend is zo leuk, dat-ie écht niet alleen voor feestelijke gelegenheden bewaard hoeft te blijven. Tijdens another day at the office kun je de rozen ook prima dragen – het heeft dan alleen net een andere styling nodig. Zo kun je kiezen voor een t-shirt met rozen, of gaan voor een blazer, afgemaakt met een rosette choker om je kantooroutfit een floral touch te geven.

Op het strand

Ja, je leest het goed. Oók op het strand is de rosette trend niet meer weg te denken. Influencers bewijzen dat 3D-rozen de reguliere bloemenprint lang en breed hebben ingehaald. Je kunt een rosette-bikini of badpak zo sexy, casual of chic maken als je zelf wilt. Een cover-up met rozen maakt je florale strandlook helemaal af.

Tijdloos

Je ziet het: de trendy rozen zijn eindeloos te combineren en geschikt voor elke gelegenheid. De rosette trend domineert the gram, en wij snappen wel waarom. We gokken dat dit niet een eendagsvlieg-trend is, en dat we ook het komende seizoen nog kunnen profiteren van de rosettes. Ze zijn immers ultiem tijdloos!

Bron: Cosmopolitan, Byrdie | Beeld: NL Beeld, Instagram