Zo reset je je haar na een zomer vol zon, zee en zwembad

Eerste hulp bij beschadigd haar.

Beautiful girl sitting in sea water

Hoewel de zomer ons een bruine teint, wellicht wat sproetjes en ongetwijfeld heel veel plezier geeft, kan ons favoriete seizoen wel funest zijn voor andere dingen. Zoals je haar, bijvoorbeeld. We vertellen hoe je alle beschadigingen die de zomer meebrengt aan je haar, volledig herstelt.

Voornemens gestrand

We've all been there: je begint de zomer met goede voornemens om je van top tot teen regelmatig in te smeren met zonnebrand, je haar te beschermen met de juiste producten en goed voor je huid te zorgen. Maar als we eenmaal gewend zijn aan de brandende zon en ons luchtbedje in het zwembad, zijn we die compleet vergeten. Eindstand sluiten we elke zomer af met stroachtige lokken, een verbrande hoofdhuid en een vervaagde haarkleur. Al dat zoute water, chloor en zonnige weer is namelijk niet echt bevorderlijk voor de kwaliteit van je haar. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar als het kwaad al geschiet is zijn er gelukkig ook genoeg dingen die je kunt doen om je coupe de nodige reset te geven.

Droge lokken

Volgens Chris Rios, een beroemde haarstylist uit Beverly Hills, is de beste oplossing voor een gespleten, krokante en doorschijnende coupe het verwijderen van de dode puntjes. "Bovendien moet je haar op vakantie gaan van stijltangen en krultangen om warmte zoveel mogelijk te vermijden." Je kunt je lokken ook een handje helpen door hydraterende producten te gebruiken. "Deze producten voeden en herstellen het haar, waardoor het meteen gezonder wordt", zegt haarstylist Sharron Dorram.

Vervaagde kleur

Sharron Dorram ziet elke herfst massaal klanten haar salon binnenkomen met een gebleekte, vervaagde of koperachtige haarkleur. "De oplossing is om de haarkleur te verrijken met lowlights, glossen en diepe conditioneringsbehandelingen." Wat je vooral níet moet doen, is thuis zelf aan de slag gaan met kleurafgevende producten. Je weet hierbij namelijk vaak niet hoeveel pigment ze bevatten, waardoor het resultaat veel lichter of donkerder kan uitvallen dan verwacht.

Verbrande hoofdhuid

Naast droge lokken en een vervaagde haarkleur kun je tijdens of na de zomer ook last krijgen van een verbande hoofdhuid. De beste revalidatie-hack hiervoor is volgens Dorram om je hoofdhuid in te smeren met een crème met vitamine E, en vervolgens te gaan slapen met een katoenen hoofddoek of bandana. Dit zorgt ervoor dat de hoofdhuid geregenereerd en vernieuwd. Heb je direct verlichting nodig, dan kun je het beste appelcider of witte azijn verdunnen met water, en dit met een watje aanbrengen op je hoofd. "Dit zal de burn-out wegnemen en de hoofdhuid kalmeren", aldus Dorram.

Bron: The Zoe Report | Beeld: NL Beeld