Zomers en subtiel: zo creëer je een golden hour make-up look

Voor die ultieme gouden teint, zonder enige zonnestraal.

Dat moment vlak voor zonsondergang wanneer alles wat de zon raakt in glanzend goud verandert, prachtig! Tijdens golden hour ziet je huid er stralend en egaal uit, en zelfs zonder make-up heeft je huid een prachtige gloed. Goed nieuws: dat effect kun je met de juiste maquillage gemakkelijk nabootsen.

Golden hour make-up look

De golden hour make-up look gaat momenteel het internet over en vooral TikTok is ervan in de ban. Het bootst in wezen het effect na van dat éne moment voor zonsondergang, waarin we massaal onze fotocamera tevoorschijn pakken. "De golden hour make-up look is een look die dat warme en gloeiende licht vangt bij zonsondergang", vertelt celebrity make-upartiest J Guerra aan Who What Wear. "De trend is vooral gericht op de huid en gaat om het gebruik van warme, glinsterende en bronskleurige producten om een ​​stralende en heldere gloed te creëren. Het is een magisch spel met licht en brengt reflecterende texturen tot leven.''

Ook Andrea DiSabatino, collega make-upartiest van de sterren, is het ermee eens dat een natuurlijk ogende finish de sleutel is tot deze trend. Ze is dan ook razend enthousiast dat het nu viraal gaat. "In een tijd waarin 'baking' en heftig 'contouren' zowat de norm is geworden, is bij deze trend het doel om een glowy gloed met weinig producten te creëren", voegt ze eraan toe.

De juiste producten

Aangezien het doel is om het warme licht van zonsondergang na te bootsen, is het belangrijk om alleen make-upproducten met warme tinten te gebruiken. Dat betekent echter niet alleen traditioneel brons. Gebruik perzikkleurige, gouden en bronzen tinten om een ​​stralende teint te krijgen en de natuurlijke schoonheid te versterken. De focus ligt op het creëren van een frisse look met een vleugje warmte en een etherische gloed.

Zo creëer je de look

Breng met een foundation of getinte SPF − passend bij jouw huid maar het liefst met gele ondertoon en glanzende finish − een mooie basis aan. Breng vervolgens met een highlighter-pen wat product aan in je ooghoeken. Pak je concealer erbij en breng lichtjes aan onder de ogen. Let op: less is more bij deze look. Nu is het tijd om je bronzer erbij te pakken en aan te zetten op je jukbeenderen. Breng daarover ook je blush aan; dit mag van je jukbeenderen in een boog overlopen tot de zijkanten van je neus, precies op de plekken waar je normaal blosjes krijgt van de zon. Werk tot slot af met een highlighter op alle gedeeltes waar je tijdens golden hour licht zou vangen.

@ooliviamiller Golden hour glow makeup for summer ✨ #goldenhour #dewyskin #makeuptutorial #cleangirlaesthetic ♬ Say It Right - Sped Up Remix - Nelly Furtado & Speed Radio

Et voilà: een sun-kissed glow zonder dat er ook maar een tikkeltje zon aan te pas is gekomen! Ga je het uitproberen?

Bron: Whowhatwear, Harper's Bazaar | Beeld: Adobe Stock