This is Us-acteur Ron Cephas Jones overleden

Op Instagram reageert de cast met veel verdriet op het overlijden van de acteur.

Ron Cephas Passes Away at 66

Verdrietig nieuws uit Hollywood. Op 66-jarige leeftijd is acteur Ron Cephas Jones overleden aan de gevolgen van een langdurige longaandoening. De acteur stond vooral bekend om zijn rol van William Hill in de hitserie This is Us.

Langdurige longaandoening

Een vertegenwoordiger van Ron Cephas Jones bevestigde gisteren het overlijden van de Amerikaanse acteur aan PEOPLE. "De geliefde en bekroonde acteur Ron Cephas Jones is op 66-jarige leeftijd overleden als gevolg van een langdurige longaandoening", aldus de vertegenwoordiger. "Gedurende zijn hele carrière werden zijn warmte, schoonheid, vrijgevigheid, vriendelijkheid en hart gevoeld door iedereen die het geluk had hem te kennen."

Rol in This is Us

Ron had een glansrijk cv. Hij speelde in onder andere Half Nelson, A Raisin in the Sun en Mr Robot. Het bekendst werd hij door zijn vertolking van William Hill in de serie This is Us. Hierin is hij te zien als een terminale, ex-verslaafde muzikant die een relatie probeert op te bouwen met zijn biologische zoon, die hij bij de geboorte bij een brandweerstation achterliet.

De cast reageert op Instagram met veel verdriet op het overlijden van de acteur. Sterling K. Brown, die de rol van Williams biologische zoon Randall vertolkte, deelt: "Een van de meest fantastische mensen die de wereld ooit heeft gekend, is niet meer onder ons. Ron Cephas Jones is overleden en de wereld is een beetje minder helder. Brother, je bent geliefd. En je zal gemist worden. Laat ze lachen in de volgende fase van het bestaan, en ik zie je daar als ik daar aankom."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sterling Brown (@sterlingkbrown)

Ook This is Us-actrices Mandy More en Chrissy Metz en acteur Chris Sullivan deelden een bericht op Instagram ter ere van de acteur.

Met zijn rol in This Is Us wierf Ron veel bekendheid. Zijn acteertalent bleef niet onopgemerkt. Het leverde hem vijf Prime Time Emmy Award-nominaties op, waarvan hij er twee won voor Outstanding Guest Actor in a Drama Series.

Bron: People, Instagram | Beeld: NL Beeld, Instagram 

Celebrity
  • BEVERLY HILLS - SEPTEMBER 13: Chris Sullivan, Ron Cephas Jones, Mandy Moore, Susan Kelechi Watson, Justin Hartley, Chrissy Metz, Sterling K. Brown and Milo Ventimiglia at the 2016 PaleyFest Fall TV Previews - NBC - "This Is Us" at the Paley Center for the Media on September 13, 2016 in Beverly Hills, California. CAP/MPI99 ©MPI99/Capital Pictures