Red hot chili pepper lijkt de volgende modekleur te worden

Heeft Barbiecore zijn piek bereikt?

Loop een filiaal van een willekeurig high street merk binnen en de schappen hangen vol roze items. Barbiecore is hot. Al beginnen we te snakken naar een pittigere kleur. Experts voorspellen dan ook dat red hot chili pepper de opvolgende modekleur gaat zijn.

Vurig rood voor de herfst

Hoewel we nog even van de zomer kunnen genieten, worden de (online) kledingrekken weer aangevuld met items voor het najaar. We denken bij de herfst altijd aan kleuren als kaki, geelbruin en kastanjerood, maar als we de trend reports voor autumn/winter 2023 mogen geloven (en dat doen we) gaat ook een wat onverwachtere kleur furore maken: vurig rood.

Vorig jaar waren het roze tonen die de boventoon voerden en deze trendkleur liet zich moeilijk van de troon stoten – het heeft allemaal te maken met Greta Gerwigs succesfilm Barbie. Toch lijkt het moment aangebroken waarop we beginnen te snakken naar een andere tint.

Red hot chilli peper dragen

Felrood is wat we momenteel steeds meer spotten op de runway. Het is een roodtint met een warme oranje ondertoon. Tijdens de show van Bottega Veneta zagen we verscheidene modellen de warme, felle kleur rocken en ook vele andere grote namen nemen items in deze kleur op in hun prêt-à-porter-collecties, zoals Stella McCartney en Balenciaga. Ook influencers weten er hun kast mee te vullen (of nog beter: hun oudere parels weer tevoorschijn te halen). Wij verzamelden inspiratie voor je.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

 

Andere modekleuren

In het autumn/winter 2023 trend report werd niet alleen de kleur red hot chilli peper genoemd. Kenners voorspellen dat ook donkergrijs, mellow yellow en burgundy het komend najaar goed zullen doen. Er zijn dus genoeg modekleuren om uit te kiezen komende herfst!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram 

Laatste nieuws