Hoe kun je een sweatshirt op een fashionable manier stylen?

We hebben er allemaal wel meerdere van in onze kast hangen.

Een sweatshirt is dan niet het item dat je aantrekt naar een bruiloft of de chiquere aangelegenheid, maar het kledingstuk kan wel degelijk fashionable gestyled worden. Wij delen inspiratie.

Styling

Een sweatshirt maakt vaak onderdeel uit van een chill-outfit, maar het kledingstuk kun je ook combineren met andere items dan een joggingbroek of legging. Je kunt er prachtige looks mee creëren. En hoewel ze allemaal een zekere hoeveelheid comfort uitstralen, kunnen ze zeker verfijnder uitzien dan je misschien denkt. Wij delen enkele looks die altijd werken.

Casual, maar met een nette finishing touch

Draag je een sweatshirt? Dan zit je altijd goed met laagjes. Ten eerste uit praktisch oogpunt: mocht het te warm worden, dan doe je het sweatshirt natuurlijk zo uit. Ten tweede omdat je outfit er dan een stuk chiquer uit kan zien. Doe het bijvoorbeeld door een overhemd onder je sweatshirt te dragen. Draag je een jeans + sweatshirt combi? Dan kun je het geheel chiquer laten ogen door er loafers of mocassins onder te dragen.

Sweats met een rok

Channel your inner gossip girl met deze high school-achtige look. Door het sweatshirt (deels) bij een pleated skirt in te stoppen, accentueer je bovendien je taille. Wil je de look wat minder lief maken? Maak ‘m dan af met een paar stoere laarzen.

Als accessoire

Wat je ook nog kunt doen met je sweatshirt? Het dragen als accessoire. Tuurlijk, het is ontworpen om het te dragen, maar je kunt 'm ook casual over je schouders dragen.

Ton sur ton

Sweatshirts heb je in allerlei kleuren, maar velen hebben toch wel een wit exemplaar in de kast hangen. Ga voor witte look door een wit sweatshirt te combineren met een witte broek of witte jeans. Heb je een andere kleur sweats in je kast hangen? Dan kun je natuurlijk altijd nog voor een ton sur ton look in andere kleur kiezen.

Boven een wide-leg jeans

Met een sweatshirt kun je je look nooit helemaal formeel maken. En dat moet je ook niet willen. Houd het casual met een bootcut jeans of een wide-leg spijkerbroek. Simpel, maar stijlvol! Zeker als je het geheel afmaakt met een paar mooie sieraden en vlotte schoenen.

Opties zijn eindeloos

Hoe jij je sweatshirt wilt dragen is helemaal aan jou. Het fijne is echter dat de opties eindeloos zijn. Je zou een sweatshirt bijvoorbeeld ook kunnen combineren met een leren broek om het een rauwer randje te geven (zeker als je hier ook nog een paar stoere Dr. Martens onder draagt). Of wat dacht je van een sweatshirt met biker shorts? Gaat ook altijd goed samen. Een boxy look werkt overigens ook altijd. Deze creëer je door het te dragen met een cropped, wide leg jeans en chunky schoenen. Ook erg leuk!

En natuurlijk kun je ook gewoon voor de sweat look gaan door het te combineren met een joggingbroek of sportlegging. You do you! 

Beeld: NL Beeld, Instagram