Deze herfst gaat het seizoen worden van de chunky sweater

Cosy & comfy.

Courreges - Paris Streetstyle Fall Winter 2023

Met de herfst die aan de horizon gloort, nemen wij vast de trends van het komende seizoen onder de loep. Gisteren schreven we al over de red hot chili pepper kleur die we volgens de voorspellingen veel gaan zien, maar ook de chunky sweater gaat het komend seizoen goed doen.

Romantische herfst

Wanneer het kouder wordt hebben sommigen daar romantische associaties bij. Warme chocolademelk op het vuur of een pumpkin-flavored anything in de hand, terwijl buiten de bladeren aan de bomen van kleur veranderen en er vanaf de bank een goed boek wordt gelezen. Ook de dikke warme trui hoort in dat rijtje thuis en wordt aankomend seizoen naar verwachting weer hartstikke trending.

Eerlijk is eerlijk: de chunky trui is nooit écht uit de mode geweest. Toch verwachten we dit seizoen extra aandacht voor het item. Modehuizen vullen hun collecties weer massaal en met veel liefde aan met het grover knitwear. Enkele voorbeelden zijn de collecties van The Frankie Shop, Banana Republic, Free Lane, Jaquemus en Reformation.

Inspiratie

Een oversized trui is vaak een ware eye-catcher, het pièce de résistance van je outfit. De kleding waarmee je de chunky sweater combineert mag daarom best basic zijn, maar je kunt ook uitpakken door het te combineren met andere opvallende items. Zo droeg stijlicoon Hailey Bieber haar trui met een panterprintbroek.

Naast Hailey zijn er ook vele anderen die tijdens vorige seizoenen al wisten dat de chunky trui een staple in je garderobe hoort te zijn. Hoe zij het precies dragen? Wij zochten inspiratie voor je.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Amira (@modestmira_)

Herfsttrends

Uiteraard bestaat een seizoen uit meerdere trends. Naast de chunky sweater zullen we ook vele andere knitwear items spotten, evenals de sheer-trend en de powerdressing-trend. We vermoeden overigens dat laatstgenoemde trend nog een lange tijd in de mode blijft. Pinstripe broeken, zijde blouses en gilets gooien momenteel nog hoge ogen.

Beeld: NL Beeld, Instagram