Deze prachtige herfstkleur staat bijna iedereen goed

En toch zie je de kleur helemaal niet zo vaak.

Er zijn van die kleuren die iedereen wel in haar garderobe heeft: wit, zwart, denimblauw. Maar nu de herfst in aantocht is, mogen de herfstkleuren ook weer gezien worden. En hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn, kan vrijwel iedereen de kleur burgundy rocken.

Herfstkleuren

Er is een aantal kleuren dat elke herfst weer geliefd is. Met name karamelbruin, chocoladebruin, donkeroranje, camel, beige en zachtgrijs doen het tijdens dit seizoen goed. Een kleur die (nog) niet helemaal de lof krijgt die het verdient is burgundy. Momenteel zie je de kleur nog niet zoveel, maar wij vermoeden dat dit gaat veranderen.

Een diepe burgundy kleur is niet te opvallend en valt goed te combineren met items in andere kleuren. Natuurlijk matcht het prima met neutrale kleuren als wit, grijs en zwart, maar het valt ook goed te dragen met andere herfstkleuren. Bruintinten + burgundy is een match die je niet moet onderschatten. Ook werkt het altijd goed met een klassieke denimblauwe kleur. En durf je echt uit te pakken met je outfit, dan kun je ook kiezen voor een ton sur ton of monochroom look!

Ben je benieuwd hoe de kleur wordt gedragen? Wij verzamelden enkele looks. Van head to toe burgundy tot looks waarbij enkel burgundy items of tops centraal staan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dawn Tan (@dawn.tan)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dawn Tan (@dawn.tan)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Red hot chili pepper

Burgundy is niet de enige roodtint die naar verwachting hoge ogen gaat gooien. Rood is deze herfst hot and happening. Zo lijkt ook de felle red hot chili pepper kleur in de mode te zijn. Vele bezoekers van Copenhagen Fashion Week droegen items in deze kleur en we zien ook dat grote namen als Bottega Veneta, Stella McCartney en Balenciaga stukken in deze kleuren aan hun collecties toevoegen.

Beeld: NL Beeld, Instagram